Miten käy Antti Ruuskasen? Asiantuntijalta selvä kanta keihäsmiesten olympiavalintaan

MTV Urheilun yleisurheiluasiantuntija Mika Järvinen sanoo, että Tokion kesäolympialaisten kolmas keihäsmies pitäisi valita karsintakisan kautta, mikäli sellainen pitää valita.

Tokion olympialaisten keihäsmiesten valintatilanne on suurennuslasin alla. Kisakoneeseen vahvimmin ehdolla ovat tämän kauden tilastokärjen 85,03 metriä kiskaissut Toni Kuusela sekä vahvasti tällä kaudella esiintynyt Lassi Etelätalo (tämän vuoden paras 82,84).

Kolmannesta paikasta käydään taistelua Antti Ruuskasen ja Oliver Helanderin kanssa. Helander heitti olympiarajan 85,00 metriä vuonna 2019 (86,93). Ruuskasen olympiarajan ylitys on myös kaudelta 2019, jolloin hän ylitti sen 15 sentillä.

Ruuskanen palasi kilpakentälle sunnuntaina Saarijärven juhannuskisoissa. Hän heitti vaatimattoman tuloksen 77,89 metriä. Helanderin paras tämän vuoden tulos on Paavo Nurmi Gamesista (80,82). Järvinen kertoo, kuinka mahdollinen kolmas paikka tulisi ratkaista.

– Kyllähän se tilanne on se, että he molemmat ovat tilanteessa, jossa ei noilla tuloksilla ole mitään järkeä lähettää kisoihin. Jos ajatellaan, että vain toinen heistä valittaisiin ilman karsintakisaa tai lisänäyttöjä, niin se olisi epäreilua, Järvinen toteaa.

– Jos heistä jompikumpi pitää kisoihin valita, niin sitten jonkinlaisen karsinnan kautta, Järvinen sanoo.

Suomi saa nimetä Tokioon neljä heittäjää, joista kolme saa osallistua kilpailuun. Tokion olympiaranking sulkeutuu tiistaina 29. kesäkuuta. Vaasassa järjestetään maanantaina ja tiistaina olympiarankingkilpailut. Keihäänheitto on luvassa tiistaina. Mukana yli 80 metriä tällä kaudella heittäneistä on Etelätalo, Jarmo Marttila ja Topias Laine.   

Olympiakisat käydään 23. heinäkuuta - 8. elokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat