Mitä tapahtui Marilyn Monroelle?

Legendaarinen näyttelijätär Marilyn Monroe kuoli elokuun 5. päivänä 1962. Monroen kuoleman ympärillä pyörii edelleen lukuisia kysymyksiä, huhuja ja salaliittoteorioita. Mitä maailman kuuluisimmalle platinablondille oikein tapahtui?

Herrat pitävät vaaleaveriköistä, sen tiesi aikanaan jo yksi maailman rakastetuimmista tähdistä, Marilyn Monroe. Näyttelijä-laulajan ura lähti nousuun elokuvasta Niagara, jonka jälkeen hän esiintyi monissa elokuvamaailman klassikoissa, esimerkiksi Piukat paikat, Kesäleski ja Kuinka miljonääri naidaan.

Tähtönen ehti saada paljon mainetta filmibisneksessä ja voitti muun muassa lukuisia Golden Globe -palkintoja.

Monroen elämä sai kuitenkin dramaattisen lopun, kun hänet löydettiin kuolleena elokuussa 1962 vasta 36 vuoden iässä. Virallinen syy kuolemalle oli unilääkkeiden yliannostus, kirjoittaa Womenhistory.about.com. IMDb:n mukaan ruumiinavauksen jälkeen todettiin, että kyseessä oli luultavasti itsemurha.

Marilynin viimeiset vuodet

Rakastetun tähden äkillinen kuolema sai nopeasti aikaan huhumyllyn, jonka mukaan Monroe ei sittenkään olisi tehnyt itsemurhaa. Kaikki eivät usko myöskään siihen, että Monroe olisi vahingossa ottanut liikaa unilääkkeitä ja lopulta kuollut.

Eräiden salaliittoteorioiden mukaan Monroe olisi murhattu. TruTV.com kirjoittaa, että joidenkin uskomusten mukaan jopa John ja Robert Kennedy olisivat jotenkin liittyneet näyttelijättären kuolemaan.

Kysymyksiä on herännyt myös sen takia, että todistajien tarinat Monroen kuolinillasta ovat vuosien mittaan vaihdelleet rajustikin poliisien kuulusteluissa. Murhasyytteitä Monroen kuolemasta ei kuitenkaan ikinä nostettu.

Monroen kuolema jäänee mysteerien ja kysymysten peittoon jatkossakin. Varmaa kuitenkin on se, että ihailtu nainen kärsi epävarmuudesta, mielenterveysongelmista ja keskenmenoista, jonka takia hän oli taipuvainen myös masennukseen.

Herrat pitävät vaaleaveriköistä keskiviikkona 5.1. kello 21.00.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja