Mitä saamasi lahja paljastaa? Ota selvää!

Lahjat voivat paljastaa sekä antajastaan että saajastaan yllättäviä asioita. AVAn kokoaman leikkimielisen listan avulla jokainen voi selvittää, mitä lahjan antaja on tarkoittanut valitessaan tietyn joululahjan juuri sinulle.

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että saamasi lahjat saattavat paljastaa antajastaan asioita, joita et ole välttämättä tullut koskaan ajatelleeksi? Ota selvää, millaisia ajatuksia lahjan antajan mielessä saattoi valintahetkellä pyöriä.

Suklaa

Suklaarasian tai muiden herkkujen lahjoittaja toivoo, että lahjansaaja pysähtyisi hetkeksi ja nauttisi hetkestä. Tämä saattaa kertoa siitä, että lahjansaaja kaipaa hengähdystaukoa ja vinkistä onkin syytä ottaa vaari ja muistaa lysähtää joulukiireenkin keskellä välillä hetkeksi sohvalle nautiskelemaan muutama makea suupala – onhan joulu myös rauhan juhla.

Voide, tuoksu tai kylpyvaahto

Erilaisten voiteiden, tuoksujen ja hemmottelevien kylpyvaahtojen käärepaperiin kietonut lahjanantaja toivoo, että lahjansaaja ottaisi pyhien aikana rohkeasti aikaa itselleen ja järjestäisi itselleen hemmotteluhetken. Arki alkaa usein maistua paremmalle, kun tavallisetkin päivät maustaa aika ajoin arjen luksuksella ja tällainen lahjanantaja haluaa muistuttaa siitä, että jokaisella on oikeus omiin hetkiin – vaikka ne olisivat hyvinkin lyhyitä kiireisen arjen tuoksinnassa.

Kiinnostava kirja

Kun lahjaksi toiselle valitsee kirjan, kertoo lahja antajansa pitävän lahjansaajaa fiksuna ja sivistystä arvostavana. Lukukokemuksen välittäminen toiselle on vinkki siitä, että kirjan teemoista voidaan jatkossa käydä hedelmällisiä ja pitkiä keskusteluja.

Astiat

Astioita lahjaksi antava toivoo lahjansaajan ottavan onnistuneen askeleen eteenpäin elämässään. Elämän suurten virstanpylväiden tukeminen materian muodossa näkyy selvästi juuri astioiden kohdalla. Astioita lahjaksi valitseva haluaa viestiä myös siitä, että hän on rinnallasi niin elämän ylä- kuin alamäissäkin.

Aikaa kestävä koru

Koru on lahjana hyvin pitkäikäinen, sillä se ei valu kylpytuotteiden lailla viemäriin tai suklaan lailla suupaloiksi. Korun lahjaksi valitseva uskoo ihmiseen, jolle lahjan antaa, sillä lahja kestää aikaa. Korun antaminen on tietynlainen kunnianosoitus myös siksi, että koru symboloi usein muutakin. Ota selvää, mitä saamasi koru symboloi, niin voit päästä vielä syvemmälle lahjasi antajan ajatuksiin!

Käytännöllinen käsilaukku

Käsilaukun antaja arvostaa lahjansaajan naisellisuutta ja pitää itsestään selvänä sitä, ettei pieni arkinen hemmottelu esimerkiksi laukkujen tai kenkien muodossa ole koskaan pahitteeksi. Laukun lahjaksi valitseva arvostaa ylellisyyttä ja toivoo, ettei lahjansaaja kätkisi sitä, mitä todella on.

Yöpuku tai lakanat

Yöpuku lahjana kertoo perinteisten ja arkisten arvojen vaalimisesta. Uni on tärkeä osa arkea ja mikäpä olisikaan mukavampi tapa viettää öitä kuin tuliterä yöasu päällä puhtaissa lakanoissa. Sängystä entistä mukavamman paikan tekevät lahjat kertovat antajastaan sen, että hän haluaa muistuttaa, että välillä on parempi pitää kiinni hyvin yksinkertaisista asioista.

Lämpöiset villasukat

Villasukat joulun pakettiin pakkaava on huolissaan hänestä, jolle hän lahjansa osoittaa. Talven viimassa kohmeisiksi muuttuneita varpaita suojelevat lämpöiset sukat kätkevät taakseen ajatuksen siitä, että lahjanantaja toivoo lahjansaajan olevan erityisen hyvässä turvassa maailman vaaroilta.

Huomion herättävä taulu

Taulu on persoonallinen lahja ja se kätkeekin sisäänsä paljon piilomerkityksiä. Taulun lahjaksi valitseva haluaa viestiä lahjansaajalle tiettyjä asioita – joita ei ehkä koskaan puhuta kuitenkaan ääneen. Pysähdy hetkeksi tutustumaan saamaasi tauluun niin sinun ja lahjan antajan välillä voi aueta aivan uusia portteja.

Lahjakortti

Lahjakortin antaja kunnioittaa lahjansaajan ajatuksia. Valmis lahja on huomattavasti lahjakorttia mukavampi antaa ja siksi lahjakortin antaminen kertookin luottamuksesta lahjansaajan harkintakykyyn ja makuun – turhia kiertelemättä.

Itsetehty yllätys

Itsetehtyjä lahjoja pidetään erityisessä arvossa, sillä lahjan tekijä antaa lahjan antaessaan myös palan itsestään mielikuvituksenkäytön ja vaivannäön muodossa. Itsetehdyn lahjan antaja arvostaa lahjansaajaa ja on valmis näkemään tämän eteen vaivaa – vaikka se vaatisi paljonkin.

Elektroniikka tai kodinkoneet

Elektroniikka ja erilaiset kodinkoneet ovat lahjoja, jotka parhaimmillaan osuvat oikeaan ja parantavat jatkossa saajansa arkea. Tekniset laitteet kertovatkin antajastaan sen, että mielessä on lahjansaajan arjen helpottaminen.

Sporttiset bokserit miehelle

Boksereiden antaminen miehelle on melko mielikuvitukseton valinta. Bokserit ovat käytännölliset, mutta kertovat tarinaansa lahjan antajan ideoiden puutteesta. Täysin tavanomainen ja arkinen lahja kertoo kuitenkin myös luottamuksesta: miksi tarttua mihinkään erikoisempaan, kun kaikki on hyvin juuri näin?

Seksikkäät alusvaatteet naiselle

Seksikkäiden alusvaatteiden ostaminen kertoo lahjanantajan ajatuksista paljonkin: tällaisen lahjan pakannut ei laittaisi pahitteeksi, vaikka viettäisit seuraavan yön hänen kainalossaan.

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja