Ministeri Lintilä: Puhelinta ei ole kaapattu, mutta en lähettänyt kyseistä viestiä

Ministeri Lintilä kommentoi viestittelykohua 9:46
Näin Lintilä kertoi puhelimen tutkinnantuloksista ja vastasi median kysymyksiin.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) vastasi median kysymyksiin koskien hänen puhelimensa mahdollista kaappaustapausta. 

Elinkeinoministeri kertoi viime viikolla epäilevänsä puhelimensa tulleen kaapatuksi, kun hänen puhelimestaan lähti keskustalaisten sisäiseen Whatsapp-ryhmään SDP:n johtoa rienaava meemi. 

Lintilä korostaa, ettei hän lähettänyt kyseistä viestiä. Hänen mukaansa tiliä ei ole kaapattu, mutta "rinnakkaiskäyttöä" ei ole voitu sulkea pois. Hänen mukaansa seuraavaksi täytyy tarkastella lokitietoja Metalta.

– Jos olisin lähettänyt viestin siihen porukkaan, minun olisi ollut erittäin helppoa lähettää viestiä siihen ryhmään, että sori, nyt lähti viesti väärään porukkaan, Lintilä puolustaa.

Eduskunnan tietohallintopäällikkö Ari Apilo kertoo, ettei puhelintutkinnan yksityiskohtia voida avata, koska raportti on salassa pidettävä.

– Kommentointiani rajaa se, että raportti itsessään on salassa pidettävä, koska se vaikuttaa turvajärjestelmien toteuttamiseen. En voi kommentoida teknisiä yksityiskohtia.

– Eduskunta pitää jatkuvasti huolta laitteidensa tietoturvasta. Jokainen tietoturvaepäily otetaan vakavasti.

16.2.2022 kello 13.15, lisätty tietohallintopäällikön kommentit. 

Lue myös:

    Uusimmat