Mainos

Mitä naiset pitävät pettämisenä?

Kynnys pettämiseen on monasti hyvin matala. Hormonit jylläävät, ihmiset pukeutuvat seksikkäisiin vaatteisiin sekä alkoholia nautitaan usein suhteellisen paljon. Ei ihme, että seksi alkaa kiinnostaa jopa piintynyttä peräkammarin poikaakin.

Tutkimusten perusteella miehet ja naiset pettävät kumppaniaan lähes yhtä suuressa määrin. Miehet johtavat tilastoa nykyisin vain noin 5–10 prosentilla. Ihmisten mielipiteet siitä, mikä on pettämistä ja mikä taas ei, kuitenkin eroavat hyvinkin paljon toisistaan. Yhdysvaltalainen Vanessa Burton selvitti naisten näkemyksiä pettämisestä.

Provokatiivinen flirttailu

Flirttikouluttaja Eila Kaarresalo-Kasari kehottaa suomalaisia flirttailemaan enemmän, jotta tähän perisynkeään elämään saataisiin hiukan väriä. Kieltämättä kunnon flirtti tuo elämään enemmän potkua kuin niin sanotut energiajuomat pystyvät koskaan tarjoamaan.

Flirttailu voi kuitenkin olla kaksiteräinen miekka. Mikäli flirttailu pysyy yleisellä tasolla, mitään hätää parisuhteen kannalta ei ole. Jos flirttailuun liittyy hitunenkin seksuaalisuuteen viittaavia elementtejä, niin 35 prosenttia naisista on sitä mieltä, että moinen riittää täyttämään pettämisen kriteerit.

Uskoutuminen toiselle naiselle

36 prosenttia naisista pitää kumppanin emotionaalista suhdetta vieraaseen naiseen huomattavasti pahempana asiana kuin seksisuhdetta. Miehille nimittäin saattaa olla helppoa saada satunnaista seksiä, mutta voimakas tunneyhteys miehen ja naisen välillä on huomattavasti vaikeampi saavuttaa. Lisäksi emotionaalinen tunneside miehen ja naisen välillä johtaa monesti lopulta myös seksiin.

Kiihkeä tanssiminen

MTV3:n suosikkiohjelma Tanssii Tähtien Kanssa ei välttämättä ole kilpailuun osallistuvien miesten parisuhteelle paras mahdollinen vaihtoehto. 41 prosenttia naisista kun pitää pettämisenä sitä, että mies tanssii vieraan naisen kanssa ja miehen etumus hinkkaa naisen reittä. Moinen kun kuvastaa sitä, että pari on kiinnostunut toisistaan ja haluaa harrastaa seksiä.

Strippiklubissa vierailu

On melko normaalia, että miesten järjestämien polttareiden henkeen kuuluu vierailu strippiklubissa ja tulevalle sulhaselle tarjotaan mahdollisuus päästä privateen. Siellä neitokainen heittää viimeisetkin vartaloaan verhoavat vaateparret pois aivan miehen silmien edessä.

Miesten mielestä moinen saattaa olla täysin harmitonta huvia. Naiset ovat asiasta kuitenkin hiukan eri mieltä. Peräti 79 prosenttia naisista on nimittäin sitä mieltä, että vaatteensa miehen edessä riisuva nainen on täysin verrattavissa prostituoituun. Mies voi siis aivan yhtä hyvin maksaa alastoman naisen näkemisestä, kuin siitä, että hän harrastaisi seksiä naisen kanssa. Lain mukaan seksin ostaminen on kuitenkin rikos, mutta strippiklubeissa käyminen ei. Tämä voi vaikuttaa miesten omaan näkemykseen asiasta.

Nettiseksin harrastaminen

Internet tarjoaa nykyisin väylän, jota kautta pystyy helposti tutustumaan toisiin henkilöihin myös seksuaalisessa mielessä. Hyvin harva mies tulee edes miettineeksi sitä, että esimerkiksi seksifantasioiden kertominen täysin vieraalle ihmiselle ei todellakaan ole mitään viatonta leikkiä. Suurin osa naisista ei nimittäin katso suopein silmin, mikäli tapaa oman miehensä chattailevan kiihkeästi vieraan naisen kanssa. Saati sitten, jos mies vielä samalla masturboi. 80 prosenttia naisista pitääkin nettiseksiä pettämisenä.

Mikä tahansa seksuaalinen kanssakäyminen

Suhteellisen moni mies pitää vasta yhdyntää pettämisenä. Naiset eivät kuitenkaan ole yhtä suvaitsevia. Jo suudelmat ja hyväilyt lasketaan pettämiseksi. Naisten mielestä äärimmäisen törkeää on se, jos mies antaa vieraalle naiselle suuseksiä tai suostuu yhdyntään. Burtonin mukaan täydet 100 prosenttia naisista pitää mitä tahansa hivenenkin seksuaaliseen kanssakäymiseen viittaavia toimia pettämisenä.


Teksti: Kari Heusala

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.