Mitä Malagan bussiturmassa tapahtui?

Huhtikuussa 2008 joukko suomalaisia matkasi bussilla Marbellasta kohti turistien suosimaa Malagan lentokenttää. Torremolinosin ja Benalmadenan välisellä moottoritiellä matkanteko sai surullisen lopun. Bussia ohittanut maastoauton kuljettaja menetti autonsa hallinnan, törmäsi sivukaiteeseen ja paiskautui päin bussia. Bussi pyörähti katolleen.

Yhdeksän bussissa matkannutta suomalaista kuoli ja useita loukkaantui. Surmansa saaneiden joukossa oli kuusi naista, kaksi miestä ja seitsemänvuotias pikkutyttö.

Aurinkomatkojen ryhmää kuljettaneessa bussissa oli mukana yhteensä 49 ihmistä. Heistä kaikki kuljettajaa lukuun ottamatta olivat suomalaisia.

Tuomio kuullaan tänään

Turma sattui 19.4.2008. Tänään — yli kolmen vuoden jälkeen turmasta — selviää, millainen tuomio jutussa annetaan. Maastoauton kuljettajaa syytetään yhdeksästä kuolemantuottamuksesta, 26 vakavasta vammantuottamuksesta, rattijuopumuksesta ja liikenteen vaarantamisesta. Mies ajoi 152 kilometrin tuntinopeutta, kun nopeusrajoitus tiellä oli 120 km/h. Turman jälkeen hän puhalsi 1,0 promillea.

Syyttäjä hakee miehelle neljän vuoden vankeusrangaistusta ja kuuden vuoden ajokieltoa.

Oikeudenkäynti alkoi Espanjassa viime syksynä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat