Mitä kuuluu Ilveksestä Ranskaan siirtyneelle suomalaistimantille? "Hemmetinmoinen tempo"

2:24
Tulosruutu tutustui syksyllä suomalaislupaus Naatan Skyttään.

Jalkapallon Veikkausliigan tähtikaartiin viime kaudella murtautunut huippulupaava Naatan Skyttä kuvaili arkeaan uudessa ympäristössä.

– Onhan tässä riittänyt totuttelemista, mutta olen tyytyväinen seuraan ja kaikkeen siihen, miten asiat on täällä hoidettu, 4,5 vuoden sopimuksen helmikuussa Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Toulouse FC:n kanssa solminut Ilves-kasvatti kertoo MTV Urheilulle. 

18-vuotiaan kymppipaikan pelaajan alku ranskalaisorganisaatiossa on ollut osittain haastava harjoituskentällä. Skyttä hyppäsi kesken kotimaan harjoituskauden "liikkuvaan junaan", kun ranskalaisjoukkueen sarjakausi oli käynnissä.

– Tuntuihan se treenitempo aluksi ihan hemmetin kovalta. Totta kai keskittymisen pitää olla jatkuvasti täydellistä - ja voin myöntää, että olin melko jumissa alkuvaiheessa. Hiljalleen aloin tottua vauhtiin ja palautumisenikin nopeutui, Suomen alle 21-vuotiaiden avainpelaaja kuvailee. 

Ikävä loukkaantuminen

– Reservijoukkueen mukana pelasin yhden jakson ja tein maalin, mutta aika nopeasti sen jälkeen nivuseeni tuli pieni repeämä, jonka vuoksi olen joutunut olemaan sivussa harjoituksista, hän toteaa. 

– Nyt alan olla pikkuhiljaa taas täydessä pelikunnossa,  joten toivottavasti homma lähtee rullaamaan hyvin edustusjoukkueessa, jossa taso on kova ja laaja, Skyttä kehuu uutta seuraansa. 

Piskuinen taituri kävi taannoin vielä Suomessa myös ylioppilaskirjoituksissa ja hoitamassa muutenkin käytännön asioita. Eilen nuorukainen muutti omaan asuntoonsa, joten tunnelmat ovat korkealla. Futaajan arki sujuu paljolti harjoituksien, levon ja kielen opiskelun merkeissä. 

– Kuusi kertaa viikossa opiskelen haastavaa kieltä ja opettajalla on hieman vaikeuksia englannin kanssa, joten työsarkaa riittää, Skyttä naurahtaa. 

Koronapandemia aiheuttaa huolta luonnollisesti myös Ranskassa. 

– Ruokakaupat ja apteekit ovat toki auki, mutta muuten kiristyksiä on taas lisätty viime aikoina.

Vahvuudet tiedossa

MTV Urheilun tietojen mukaan Toulouse FC pulitti Skytästä vahvaa kasvattajatyötä tekevällä tamperelaisseuralle reilut puoli miljoonaa euroa. Eli on selvää, että häntä kohtaan on ladattu odotuksiakin. Paineita Skyttä ei silti juuri tunne.

– Mitä olen esimerkiksi valmentajiemme kanssa jutellut, niin he tietävät erittäin tarkasti, millainen pelaaja olen ja millaista lisäarvoa voin peliimme tuoda, Ilveksen kasvatti pohdiskelee rauhallisesti. 

– Nyt tehtäväni on näyttää harjoituksissa, että voin auttaa joukkuetta osaamisellani kentällä, Suomi-futiksen suurimpiin toivoihin lukeutuva pelimies kiteyttää. 

Siivikkalasta ponnistava taitoniekka on ehtinyt seurata myös Ilveksen harjoituskauden otteita. 

– Uskon, että tulokset kohenevat sarjakauden käynnistyessä. Paljon uusia pelaajia on tullut mukaan ryhmään, joten se vie aina aikansa. 

Korjattu kello 9.51 kotipaikaksi Pirkkalan sijaan Siivikkala. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja