Mitä ihmettä? Perinteikäs jalkapalloseura romahtanut kaikessa hiljaisuudessa – toinen sarjaputoaminen kuukauden sisään

Perinteikäs ranskalaisseura Bordeaux kärsi jo toisen sarjaputoamisensa alle kuukauden sisään, kun se pudotettiin Ranskan kolmannelle sarjatasolle taloudellisten sääntörikkomusten vuoksi tiistaina.

Kuusinkertainen Ranskan mestari jäi päättyneellä kaudella Ligue 1:n viimeiselle sijalle. Aiemmin tällä viikolla Ranskan liiga (LFP) kuitenkin ilmoitti, että taloudellisen tarkastuksen jälkeen perinteikästä seuraa rankaistaan vielä toisella sarjaputoamisella.

Seura voi valittaa asiasta. Se ei kuitenkaan ole kyennyt vakuuttamaan Ranskan liigan talousvalvontaviranomaisille, että se olisi saanut talousvaikeutensa ratkaistua.

Vuonna 1991 Bordeaux sai samanlaisen rangaistuksen noin 45 miljoonan euron velkojen vuoksi, mutta se ponnisti takaisin Ranskan pääsarjatasolle heti seuraava vuonna ja pysyi siellä aina tähän kauteen saakka.


Bordeaux'n omistaja Gerard Lopez on espanjalais-luxemburgilainen liikemies, joka otti seuran haltuunsa viime kesänä. Hän on viime vuosina saanut huonon maineen eri jalkapalloseurojen ohjaksissa.

50-vuotias omisti aiemmin ranskalaisseura Lillen, mutta velkojat syrjäyttivät hänet seuran talousongelmien vuoksi.

Belgialaisseura Mouscronin Lopez otti haltuunsa vuonna 2020, mutta senkin pudottua sarjasta vuonna 2021 otettiin se viime kuussa selvitystilaan.

Lähde: The Score

Lue myös:

    Uusimmat