Vaalit

Näin äänet jakautuvat – tästä pääset kuntavaalien tulospalveluun!

Vaalitulospalveluun

Missä voi äänestää ennakkoon kuntavaaleissa? Tarkista oman kuntasi äänestyspaikat täältä

3:09
Äänestysinnokkuus voi nousta poikkeuksellisen korkeaksi – MTV:n kyselyn tulokset videolla!

Kuntavaalien ennakkoäänestys on käynnissä kotimaassa 26.5.–8.6.2021. Äänestämään pääsee missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa. Jos äänestys jää vaalipäivälle 13. toukokuuta, äänestyspaikka on määrätty.

Kunnilla on yksi tai useampia ennakkoäänestyspaikkoja, yhteensä koko maassa 930 kappaletta. Useimmiten ennakkoäänestyspaikka sijaitsee kunnantalolla, kirjastoissa tai kauppakeskuksissa, oikeusministeriön kuntavaalitiedotteessa kerrotaan. 

Missä sitten oman kunnan äänestyspaikat sijaitsevat? Kaikki yleiset ennakkoäänestyspaikat on koottu kuntavaalien tulospalvelu-sivustolle. Pääset katsomaan oman kuntasi äänestyspaikat tämän linkin takaa. Listalle on koottu kaikki ennakkoäänestyspaikat, joista kunnat ovat itse ilmoittaneet.

Ennakkoäänestysaika on tavanomaista pidempi, sillä yleensä ennakkoon voi äänestää viikon ajan. Oikeusministeriö muistuttaa, että osa ennakkoäänestyspaikoista on auki vain joinain päivinä.

Kun ennakkoäänestys päättyy, äänestää voi enää vaalipäivänä. 13. toukokuuta voit äänestää paikassa, joka on merkitty postissa tulleeseen kirjeeseen.  

Kuntavaaleissa on järjestetty myös ulkoäänestyspaikkoja. Nämä näet erillisestä listauksesta vaalipiireittäin täältä. Ulkoäänestyspaikoilla on esimerkiksi teltta tai katos, jonka alla voi äänestää. 

MTV Uutiset Live kävi aiemmin tutustumassa ulkoäänestyspaikkaan Helsingin Malmin lentokentällä. 

3:54

Etsitkö vielä ehdokasta? Tutustu MTV:n kuntavaalikoneeseen!

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja