Mainos

"Minun lapseni nukkuu hyvin eikä saa raivokohtauksia" – näitä valheita tulevat vanhemmat kertovat itselleen

Ennen lasten saamista jokainen vanhempi vannoo olevansa erilainen. Useimmiten hyvät aikeet ja mahtipontiset suunnitelmat muuttuvat, kun pieni ihminen syntyy, muistuttaa The Thud -sivusto.

Lupasitko sinäkin näin itsellesi? "Lapseni syntymän jälkeen…"

Minun lapseni nukkuu hyvin. Minähän en hiippaile asunnossa hipihiljaa tai pidätä hengitystäni, vaan jatkan normaalia elämää. Jos vauvan vain laittaa nukkumaan olohuoneeseen ja jatkaa normaalia elämää, vauva oppii uinailemaan missä vain!

Totuus: Lapsi ei nuku, vaikka äitiysopas sanoisi mitä. Kaikki lapset, kuten kaikki ihmisetkään, eivät ole samanlaisia. Lapsen nukuttaminen voi viedä joka ilta kaksi tuntia.

Vauvani syö vain hedelmäpaloja, kotitekoisia sooseja, rintaa, kaikkea terveellistä.

Totuus: Kun olet käyttänyt elämästäsi ikuisuudelta tuntuvan ajan viipaloiden, soseuttaen ja muussaten, anot armoa ja välipalaa, jonka voi vain ottaa esiin paketista! Samalla rintasi, joka olisi aina mukana, ei kelpaakaan lapselle.

En tunge lapsen nenän eteen iPadia vain, jotta hän olisi hiljaa. Lasta tulee aktivoida, hänen kanssaan tulee viettää aikaa! Lasta ei saa hiljentää television eteen kuin pientä robottia.

Totuus: Lastenhoito-oppaat eivät kerro, että lapsi haluaa huomiotasi koko ajan: kun olet vessassa, keittiössä, imuroimassa, lukemassa, kaupassa, suihkussa tai petaamassa sänkyä. Kaikki päiväsi hetket on varattu lapselle, heräämisen hetkestä unille menemiseen asti. Toisinaan on aivan hyväksyttävää antaa lapsen keskittyä hetki piirrettyyn.

Identiteettini ei muutu. Pukeudun edelleen aivan samalla tavalla, näen edelleen ystäviäni koko ajan, teen asioita, joita ennenkin tein. En ala jauhaa lapsista jatkuvasti.

Totuus: Huomaat pian olevasi se ihminen, joka puhuu lapsistaan jatkuvasti.

En tuputa kaikille vauvani kuvia katsottavaksi.

Totuus: Tuputat, taatusti.

Opetan lapsen ymmärtämään tunteitaan ja sanoittamaan vihansa niin, että ikäviltä raivokohtauksilta vältytään. En anna lapsen rääkyä kaupassa.

Totuus: Anna? Voi sentään, luuletko todella, että voit estää tämän?

Minusta ei tule pää punaisena huutavaa vanhempaa, joka ei osaa keskustella lapsen kanssa asiallisesti.

Totuus: Hah!

***

1:17

Lähde: The-thud.com

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.