Minna Kauppi erostaan Eevassa: Elämä oli yhtä helvettiä

Huippusuunnistaja Minna Kauppi avautuu rankoista elämänvaiheistaan Eeva-lehden haastattelussa.

Suunnistuksen MM-kultamitalisti Minna Kauppi puhuu avoimesti rankasta elämänvaiheestaan tuoreessa haastattelussa. Vuonna 2012 Kauppi oli juuri voittanut MM-kultaa Sveitsissä, mutta kyyneleet eivät tulvahtaneet silmiin pelkästä ilosta.

– Palkintopallilla olin tietysti onnellinen, mutta samaan aikaan olin todella rikki. Oli absurdi tunne, kun ihmiset onnittelivat voitosta kisan jälkeen, vaikka onni oli todellisuudessa vain hetken henkäys korkeimmalla korokkeella. Muuten elämä oli yhtä helvettiä, Minna avautuu Eeva-lehdessä.

Syy pahaan oloon löytyi Minnan mukaan yksityiselämästä. Minna kävi läpi eroa kihlatustaan suunnistaja Pasi Ikosesta, joka on kertonut julkisuudessa kärsineensä tuolloin alkoholismista ja mielenterveysongelmista.

Kovimmillaan suunnistajakaunottaren paineet olivat kesällä 2013, jolloin mielessä pyöri kultamitalitavoite kotikisoista. Myös lehtien otsikot erosta ja uudesta suhteesta Apulanta-rumpali Sipe Santapukkiin verottivat voimia.

– Silloin mietin, pitäisikö minun mennä juttelemaan asioista jollekin ammattilaiselle, Minna sanoo.

Paha olo alkoi kuitenkin helpottaa ystävien ja päiväkirjan avulla. Tukea Minna sai myös nykyiseltä avopuolisoltaan, jota Minna kehuu vuolaasti lehdessä.

– Simo on elämäni tärkein ihminen, jolle voin jakaa kaikki asiani. Hän on paitsi avopuolisoni myös paras ystäväni.

Lue myös:

    Uusimmat