Minkälainen tyyppi äitisi on? Äitienpäivälahjat persoonan mukaan

Tulevana sunnuntaina 13.5. vietetään kansainvälistä äitienpäivää. Oletko sinä jo ehtinyt ostaa äidillesi lahjan? Äitienpäivälahjaa ostaessa kannattaa miettiä, minkä tyyppinen persoona oma äiti on. Tässä muutamia erilaisia äitityyppejä, sekä parhaat lahjavinkit kullekin äitityypille.

Selvitä mitä äitityyppiä oma äitisi edustaa, ja osta äidille tänä vuonna taatusti onnistunut lahja!

Sporttiäiti

Sporttinen äiti pyöräilee töihin, käy jumpassa iltaisin ja sauvakävelee vähintään muutaman kerran viikossa. Sporttiäiti luottaa käytännölliseen ja urheilulliseen tyyliin, jonka kulmakivet ovat laadukkaat lenkkarit, tuulitakki ja kovassa vauhdissakin selässä helposti kulkeva reppu. Talvella sporttiäiti luotsaa perheensä Lappiin laskettelemaan, kesällä puolestaan pyöräillään koko perheen voimin.

Mitä ostaa: Hanki sporttiselle äidille äitienpäivälahjaksi urheilukassi, vedenkestävä kello, trendikäs hikipanta, kävelysauvat tai lahjakortti urheiluvälinekauppaan. Myös elämyslahja, kuten koskenlaskentaretki Lapissa, tai vuorikiipeilykurssi sopii lahjaksi sporttiselle mammalle.

Uraäiti

Uraäiti on jatkuvasti menossa ja hänellä on monta rautaa tulessa. Uraäidillä on haastava työ, ja siksi vapaa-aika kortilla. Uraäiti pukeutuu hyvin leikattuihin jakkupukuihin ja kantaa mukana suurta nahkaista salkkua tai käsilaukkua, jonne mahtuvat kaikki tärkeät työpaperit. Uraäiti on kunnianhimoinen persoona joka rakastaa työtään, mutta jolla on kuitenkin usein hieman huono omatunto siitä että hän ei ehdi viettää kovin paljon aikaa kotona.

Mitä ostaa: Uraäiti kaipaa hetken taukoa arjen kiireestä. Osta äidille siis lahjakortti rentouttavaan hierontaan, tai tarjoa äidille ylellinen illallinen. Tavaralahjoina uraäiti arvostaa käytännöllisiä tavaroita kuten kalenteria, muistikirjaa, kelloa, käyntikorttikoteloa tai tyylikästä nahkaista lompakkoa.

Reissaajaäiti

Reissaajaäiti alkaa suunnitella uutta ulkomaanmatkaa heti saman tien edelliseltä matkalta palattuaan. Reissaajaäidin sydän haikailee aina jonnekin kauas, missä aurinko paistaa, viini virtaa ja ihmiset hymyilevät. Tämä paljon nähnyt äiti osaa neuvoa mistä löytyvät parhaat rannat, ostosmahdollisuudet, ravintolat ja hotellit.

Mitä ostaa: Reissaajaäiti ilahtuu suunnattomasti uudesta matkaoppaasta, matkalaukusta, matka-lehden vuositilauksesta, nahkaisista passinkansista, aurinkolaseista tai muusta matkailuun liittyvästä tarpeellisesta rekvisiitasta. Kalliimpaa lahjaa suunnitteleva ilahduttaa äitiä parhaiten ostamalla tälle matkalahjakortin.

Kotiäiti

Kotiäiti edustaa perinteistä, pullantuoksuista ja turvallista äitityyppiä. Kotiäiti on lahjakas ruoanlaittaja ja leipoja, sekä varsinainen kodin hengetär. Tämä äiti pitää kotia arvossa, ja tykkää sisustaa sitä aina vain viihtyisämmäksi. Kotiäiti on myös näppärä käsistään, ja harrastaa mielellään askartelua, ompelua ja kutomista.

Mitä ostaa: Kotiäiti arvostaa kodin sisustukseen ja ruoanlaittoon liittyviä, ja arkea helpottavia tavaroita. Uusi tehosekoitin, perunankuorimaveitsi, leivontatarvikesetti, sushisetti tai tuliterä ompelukone saavat tämän äidin taatusti hymyilemään. Koska kotiäiti vastaa normaalisti perheen ruoanlaitosta ja taloudenhoidosta, arvostaa tämä äiti suuresti myös itse leivottua mansikkakakkua, kotitekoista ateriaa sekä sitä että joku muu kerrankin siivoaisi asunnon. Kruunaa putipuhtaaksi siivottu asunto ostamalla pöydälle kaunis ja muhkea kimppu äidin lempikukkia.

Hedonistiäiti

Hedonistiäiti rakastaa gourmet-herkkuja, ylellisyyttä sekä itsensä ja läheistensä hemmottelua hyvällä ruoalla, matkoilla, kauniilla tavaroilla ja erilaisilla elämyksillä. Hedonistiäiti arvostaa laatua ja satsaa hyvään oloon. Hän nauttii hyvistä viineistä ja tietää kaupungin parhaat ravintolat sekä herkkukaupat. Hedonistiäiti ei turhia stressaa, vaan pyrkii mieluummin nauttimaan elämän pienistä iloista, sillä ehtiihän kotityöt hoitaa myöhemminkin.

Mitä ostaa: Tämä äiti ilahtuu ikihyviksi lahjakortista hierontaan, kasvohoitoon tai kampaajalle. Myös pullo hyvää viiniä, rasia laadukasta suklaata, ruoka-lehden vuositilaus, tai herkkukori sopivat mieluisiksi lahjoiksi hedonistiäidille. Ravintolaillallisen tarjoaminen on myös ikityylikäs lahja tälle todelliselle ruoanystävälle.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja