Mainos

Ministeriö tarkistaa poliittisten nuorisojärjestöjen jäsenmäärät

Opetus- ja kulttuuriministeriön nuorisoyksikkö on tänään pyytänyt poliittisilta nuoriso- ja opiskelijajärjestöiltä tiedot jäsenrekistereissä vuosina 2008 - 2011 tapahtuneista muutoksista ja ajantasaiset jäsenluettelot.

Pyyntö liittyy aamun Helsingin Sanomien uutiseen, jonka mukaan joissakin poliittisten nuorisojärjestöjen valtionapuhakemuksissa ja -selvityksissä ilmoitetut jäsenmäärät eivät pitäisi paikkaansa.

Ministeriön tiedotteen mukaan valtionavustusjärjestelmä perustuu luottamukseen ja siihen, että avustushakemuksessa ilmoitetut tiedot pitävät paikkansa.

Nuorisolain mukaan ministeriö hyväksyy hakemuksesta järjestön avustuskelpoiseksi. Asetuksen mukaan järjestöllä pitää olla vähintään 1 000 henkilöjäsentä ja kokonaisjäsenmäärästä vähintään kaksi kolmasosaa tulee olla alle 29-vuotiaita. Tästä voidaan poiketa kielellisen tai muun vähemmistön keskuudessa tai toimialallaan valtakunnallisesti edustavaksi katsottavan järjestön osalta.

Avustuksen jaossa painotetaan järjestön aktiivista toimintaa ja toiminnan laatua. Toiminnan laajuutta arvioitaessa otetaan huomioon järjestön säännöllisen toiminnan piirissä olevien nuorten määrä, jäsenten määrä sekä toiminnan vaikuttavuus ja alueellinen kattavuus. Jäsenmäärä antaa viitteen järjestön toiminnan laajuudesta, mutta ei ole ensisijainen avustuksen tason määrityksessä.

Järjestöjä on pyydetty toimittamaan tiedot ministeriöön viipymättä, viimeistään 16.5.2012.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.