Millainen on ihannevartalosi? Kauneuskäsityksen muuttaminen vei 60 sekuntia

Kauneuskäsityksen muuttaminen kestää 60 sekuntia, toteaa malesialainen selvitys.

Tutkijat Nottinghamin yliopistosta Malesiasta päättivät selvittää, voiko kauneuskäsityksiä muuttaa. Miten naistenlehtien ja mainosten kuvat vaikuttavat mielikuviimme ihannevartalosta?

Testihenkilöinä toimineille naisille näytettiin 12 plus-kokoiseksi mielletyn mallin kuvaa, kutakin viiden sekunnin ajan. Tämän jälkeen naisten tuli valita viehättävin kuva erikokoisia naisia esittävien kuvien joukosta, kertoo Time.

Pluskokoisia malleja katselleet naiset valitsivat viehättävimmäksi kuvan, jonka kohteen painoindeksi oli 18,4. Jos testattaville oli näytetty alipainoisia malleja, he päätyivät valitsemaan kuvan, jonka naisen painoindeksi oli 16,9.

Miespuolisiin testihenkilöihin aiemmin katsotut kuvat eivät vaikuttaneet.

Painoindeksi kuvastaa pituuden suhdetta painoon. Tulosta pidetään normaalina, jos painoindeksi asettuu 18,5 ja 24,9 välille. Naiset siis valitsivat testissä joka tapauksessa liian laihan ihannevartalon. On myös huomionarvoista, että sekä testihenkilöt että heidän katsomansa kuvat olivat aasialaisia, joten selvityksen tuloksia ei välttämättä voi soveltaa maailmanlaajuisesti.

Selvitys julkaistiin PLoS ONE -lehdessä.


Lue myös:


Katso video: Syömishäiriö seuraa läpi elämän

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat