Milla Saari jatkaa hiihtouraansa innokkaana

Nakkilan ensimmäiseksi nahkiaisparonittareksi viikko sitten valittu maastohiihtäjä Milla Saari oli keväällä jo valmis kiikuttamaan sukset ullakolle, mutta kesän kynnyksellä mieli muuttui.

- Lopettaminen kävi todella aika vakavastikin mielessä, mutta läheisten toiveet jatkamiseen helpottivat päätöstä. Se, onko alkava kausi viimeiseni, nähdään sitten aikanaan. Nyt olen todella tyytyväinen, että motivaatio löytyi. Olen paremmassa kunnossa kuin koskaan ja valmis haastamaan A-maajoukkueen parhaimmiston, sanoo Saari.

Saari koki kärsineensä viime kaudella epäoikeudenmukaisuutta etenkin valinnoissa maailmancupin kisoihin.

- Se oli varmasti myös yksi syy, että löysin kipinän jatkaa. Uskon taas itseeni. Uskon, että minulla on vielä mahdollisuuksia. Muutenhan jatkamisessa ei olisi ollutkaan mitään mieltä.

Saari on harjoitellut aviomiehensä Sami Saaren oppien mukaan kovaa. Etenkin Viron Otepää on tullut kesän aikana tutuksi.

- Olin kesällä Otepäässä neljästi viikon leirillä. Otepää on maastollisestikin loistava paikka, joka kannattaa ilman muuta hyödyntää. Otepään maisemissa ovat viihtyneet virolaisten ohella myös Venäjän maajoukkue ja muista maista yksittäisiä hiihtäjiä.

Testitulokset erinomaisia

Saaren ongelmana on ollut viime vuosina vaikea alkukausi. Tehoja ei ole löytynyt riittävästi, jotta hän olisi päässyt mukaan maailmancupin kisoihin.

- Nyt on panostettu tehoihin ja siihen, että olisin kunnossa jo alkukaudesta. Tunnen olevani vahvassa vireessä. Siitä kertovat erinomaiset testituloksetkin, Saari toteaa.

Vaikka Saari ei mahtunutkaan A-maajoukkueen harjoitusryhmään, on maajoukkueen kakkosvalmentaja Eero Hietanen ollut häneen monasti yhteydessä.

- Se on ollut ihan positiivista. Osoitus, ettei minua ihan vielä ole unohdettu.

Tavoitteena on löytää vauhti jo alkukaudesta. Voitto sprintticupin osakisassa Paimiossa osoitti, että tilanne on lupaava.

- Paimiossahan ei ollut Anne Mäkistä lukuunottamatta parhaimmistoa mukana. Vertaisinkin vauhtiani miehiin, ja siltä pohjalta tilanne näyttää hyvältä, Saari myöntää.

Saarta on useana kautena vaivannut rasitusastma, mutta sekin on nyt voitettu kanta.

MM-kisat realistinen tavoite

Kauden päätavoite on Saarellakin tietysti MM-kisat Sapporossa.

- Jotkut voivat pitää sitä unelmana. Itse tunnen olevani niin hyvässä kunnossa, että pidän sitä realistisena tavoitteena.

Ensimmäinen varsinaisen katsastus maailmancupiin on jo ovella. Vuokatin hiihtoputkessa käydään sunnuntaina sprintin ja sprinttiviestin katsastus Düsseldorfissa 28.-29. lokakuuta hiihdettävään perinteiseen maailmancupin avaukseen.

Düsseldorfin kisaan on jo valittu Virpi Kuitunen, Aino-Kaisa Saarinen ja Kati Venäläinen. Jaossa on vielä kolme paikkaa. Yhden paikan saa Vuokatin kisan aika-ajon voittaja ja toisen koko kisan voittaja. Kolmas paikka heltiää ns. villillä kortilla.

Saari on Vuokatissa antamassa alkukauden näyttönsä.

- En ole kauhean vakavasti ajatellut Vuokatin katsastusta. Päätavoite on hakea tässä vaiheessa vauhtia, jotta varsinaisen kilpailukauden alkaessa olen iskussa.

(MTV3-STT)

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja