Mainos

Milla, 17, kuoli Sastamalan mopoautokolarissa – perheen surutyö on vasta alussa: "Itku tulee aina kun ajan kolaripaikan ohi"

3:51

17-vuotiaan Millan ja hänen samanikäisen poikaystävänsä Eeron kuolemasta on kulunut kahdeksan kuukautta.

Nuoret menettivät henkensä viime helmikuussa Sastamalassa tapahtuneessa kolarissa, kun 35-vuotias mies törmäsi tila-autollaan nuorten mopoautoa päin. Oman kertomansa mukaan mies yritti itsemurhaa ja hän erehtyi luulemaan vastaantulijaa isommaksi autoksi. Omaiset eivät usko miehen selitystä.

Millan omaiset olivat eilen paikalla Pirkanmaan käräjäoikeudessa, kun oikeus käsitteli kahdesta taposta, törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta syytetyn miehen mielentilatutkimusta. Sen mukaan mies oli tekohetkellä syyntakeinen, eli hän ymmärsi tekonsa.

Omaiset helpottuivat tuloksesta sen vuoksi, että nyt mies ”sentään joutuu vastaamaan teostaan”.

Millan äidin Taru Virtasen ja tädin Mari Kanniston mukaan surutyö on edelleen pahasti kesken.

– Vointi ei ole vielä parantunut. Suru on läsnä joka hetki edelleen. Välillä pystyn tekemään tuurauskeikkoja töissä, mutta en sen enempää. Mieheni taas on ollut helpompaa olla töissä kuin kotona, äiti Taru Virtanen kertoo.

– Nyt on tullut nukuttua paremmin kuin keväällä, mutta päivittäiset itkut eivät ole vieläkään menneet pois. Aina kun puhun Millasta tai ajan surmapaikan ohi, niin kyyneleet tulee väkisin silmiin, täti Mari Kannisto kertoo.

Pupu lähti mukaan arkkuun

Kannisto oli erittäin läheinen siskonsa tyttären kanssa, jonka kummitäti hän oli myös. Milla oli aurinkoinen, iloinen ja sosiaalinen tyttö.

– Milla halusi automaalariksi. Hän oli todella taitava piirtäjä. Milla on piirtänyt perhosen, jonka olen tatuoinut käteeni, täti kertoo ja näyttää oikeaa kättään.

Toiselle puolelle ranteeseen tatuoitiin tällä viikolla Pupsi. Sen pupun kuva, jonka Milla sai heti syntymänsä jälkeen sairaalassa. 

– Pupsi oli Millan rakkain lelu ja se kulki aina hänen mukanaan lapsena. Sitä ei saanut edes pestä, täti muistelee hymyillen.

Alkuperäinen Pupsi jäi perheelle muistoksi kotiin, mutta mummo osti tismalleen samanlaisen pehmopupun ja se laitettiin Millan mukaan arkkuun.

Hautakiven perhe muokkasi persoonalliseksi ja Millan näköiseksi. Korkeassa hautakivessä on kaksi sydäntä ja Pupsin kuva. Sydämet muistuttavat siitä, että Milla kuoli yhtä aikaa hänelle tärkeän poikaystävänsä kanssa.

Äiti käy viikoittain Millan haudalla.

– Kolaripaikalla olen pystynyt pysähtymään vain pari kertaa, mutta haudalla käyn usein. Onneksi on edes se paikka, missä käydä muistelemassa häntä.

Syyttäjä vaatii mopoautokolarin aiheuttaneelle miehelle 13 vuoden vankeusrangaistusta. Puolustuksen mukaan kyse oli törkeistä kuolemantuottamuksista ja kohtuullinen rangaistus olisi viisi vuotta vankeutta.

Oikeus antaa tuomionsa miehelle ensi viikon torstaina.

1:16

5:38

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.