Mainos

Miljonäärien ökykortit – tällaisia ne ovat

Useilla luottokorttiyhtiöillä on niin sanottuja luksuskortteja. Kortteja, joita varten on pitänyt vinguttaa rahaa tavallista enemmän. Kortteja, joita ei ihan jokaisen lompakosta löydy.

Arvostetuissa luottokorteissa on myös totuttua enemmän etuja. MTV3 esittelee kolme tunnetuinta luksusluottokorttia.

Musta Amex

Musta American Express, eli virallisesti American Express Centurion Card, on luksusluottokorttien Rolls Royce. Tästä titaanista valmistetusta luottokortista löytyy vain niukasti tietoa, mutta sitäkin enemmän legendaa.

Varmaa on se, että korttia ei voi anoa – sen saa vain, jos American Express sitä tarjoaa. Korttia tarjotaan henkilöille, jotka ovat käyttäneet avokätisesti American Expressin alempia kortteja - yleensä ylintä "tavallista korttia", eli platinakorttia.

Mustan Amexin vuosimaksu on MTV3:n tietojen mukaan Euroopassa noin 2300 euroa. Kortilla saa hulppeita etuja, kuten ympärivuorokautisen concierge-palvelun (henkilökohtainen palvelu), korotuksia lentokoneluokissa ja hotellihuoneissa sekä muun muassa vakuutuspalveluita.

American Expressillä tehdyt ostokset on maksettava kokonaisuudessaan kerran kuussa. Mustassa Amexissa ei ole ala- eikä yläostorajaa.

Visa Black Card

Myös Visalla on oma musta korttinsa. Visa toi mustan korttinsa (Black Card) markkinoille vuonna 2008. Musta Visa on tehty patentoidusta erikoismateriaalista, joten se tuntuu kädessä erilaiselta kuin tavallinen luottokortti.

Kuten mustalla Amexilla, myös tällä kortilla saa hulppeita etuja: 24 tunnin concierge-palvelun, vip-kohtelua lentokentillä ja vakuutusetuja. Kortin luottoraja määrääntyy jokaisen oman taloudellisen tilanteen mukaisesti.

Kortin vuosimaksu on 495 dollaria (noin 380 euroa). Kuka tahansa voi hakea korttia nettisivujen kautta - toki se myönnetään vain harvoille. Kortin tarjoaa Barclays Bank Delaware.

Mastercard Black Card

Mastercard on myös tehnyt oman mustan korttinsa. Mastercard Black Cardia tarjotaan niille asiakkaille, joiden luottotiedot ovat kohdallaan ja jotka ovat avokätisesti käyttäneet aiempia Mastercardejaan. Korttia tarjoavat pankit.

Myös tällä kortilla on samantapaisia etuja kuin Visalla ja American Expressillä muun muassa - vakuutus-, matkustus- ja lentokenttäpalveluita.

Mastercard Black Card maksaa vuodessa myöntäneestä pankista riippuen noin 395-500 dollaria (noin 300-380 euroa).

Huomenna kerromme suomalaismiehestä, jonka lompakosta löytyy musta Amex. Kuinka hän sen sai ja mitä kommentteja kortti kerää kauppojen kassoilla?

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.