Miljardööri-isänsä tukemassa tiimissä ajavan venäläiskuskin tallikaveri antoi palaa tiimiradiossa – "Se oli sitten hänen viimeinen kautensa"

0:54
Luca Ghiotton auto nousi korkealle ilmaan törmäyksestä Nikita Mazepinin kanssa.

Jatkuvia ristiriitoja Formula 2 -sarjassa aiheuttava venäläiskuski Nikita Mazepin sai tallikaveriltaan Luca Ghiottolta karun luonnehdinnan kaksikon törmättyä yhteen Mugellon kisassa.

Mazepin ja Ghiotto kolaroivat italialaisen pyrittyä ohi sunnuntain sprinttikisan viidennelle sijalle. Ulkopuolelta mutkaan tulleen Ghiotton auto nousi korkealle ilmaan ja päätyi soralle.

Sitten aukesi radiolinja varikolle.

– Hän haluaa olla tiimikaverini, mutta minulla ei ole hyvää sanaa sanottavanani hänestä. V***n idiootti, sellainen hän on, Ghiotto kommentoi suoraan tiimiradiossa.

Lausunto oli jäätävä, sillä venäläiskuskin isä Dmitri Mazepin pumppaa tiimiin rahaa, jonka avulla perhe käytännössä sanelee kaiken itse. Upporikas Mazepin on rikastunut kemikaaliyhtiö Uralchemin omistuksella.

– Se oli sitten Ghiotton viimeinen kausi Hitechilla Mazepinin tiimikaverina… totesi selostaja Niki Juusela.

Ghiottolla oli tilanteessa ohittavan kuskin vastuu, mutta Mazepin ajoi oman ajolinjansa leveäksi aiheuttaen osaltaan kolarin.

Vain kaksi viikkoa sitten Belgiassa Mazepinin käytös maalialueella herätti ihmetystä. Rangaistuksen Yuki Tsunodan työntämisestä radan ulkopuolelle voittotaistelussa saanut Mazepin ajoi varikolla päin kärkikolmikon numerokylttiä, joka lensi suoraan kohti Tsunodoa. Kisan jälkeen Mazepin vihjasi, että sarjassa on käynnissä ”kaksi kisaa”, joista toinen radalla ja toinen ilmeisesti häntä vastaan radan ulkopuolella.

Mugellon sunnuntaikisan voittoon ajoi ART-tallin Christian Lundgaard ennen Charouzin Louis Deletrazia ja virolaista DAMS-kuskia Jüri Vipsiä. F2-sarjaa johtaa edelleen neljänneksi sijoittunut Mick Schumacher ennen Callum Ilottia.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja