Mainos

Miksi naisilla on niin paljon ärsyttäviä "pahoja tapoja"? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miksi nainen ei pääse ”pahoista tavoistaan”? Esimerkiksi: joku jättää kaikki mahdolliset korkilla tai muuten suljettavat auki tai huonosti kiinni ja sitten kiroavat, kun vuotaa käsilaukkuun, jääkaappiin, autoon tai vaikka lastenvaunuihin. Toinen ehkä vielä ikävämpi tapa on jättää autonsa pihaan niin, että minun autoni ei mahdu viereen, vaan täytyy jättää tielle, jolloin se on siirrettävä ennen hänen lähtöään.

Pienempi paha on, että tv täytyy kääntää kakkoselle ennen sammuttamista, koska naisella on joskus kauan sitten ollut videonauhuri, joka ei käynnistynyt kunnolla, jos sitä ei ollut sammutettu kakkonen päällä.

Näitä tapoja/pakkomielteitä on paljon, mutta kyse on terveestä työssä käyvästä henkilöstä. En oikein osaa muotoilla tästä ytimekästä kysymystä, mutta mistä sinun mielestäsi on kyse", ihmettelee nimimerkki Perfektionisti.

Näin naiset vastasivat

"Moikka Perfektionisti! Kysymyksesi kieltämättä haisee, no, perfektionismilta. Minä olen se, joka jättää vaatteet tuolille ja teepussit pöydille, sori siitä!

Mielestäni kysymyksesi ydin on ihmisten erilaisuudessa. Joku parkkeeraa ja sammuttaa televisionsa eri tavalla kuin sinä, ja sinua tuntuu ottavan se niin sanotusti aivoon. Tiedätkö siis paremmin, miten näiden ihmisten tulee elää? Toivoisitko salaa, että kaikki eläisivät kuin sinä, siis arvatenkin normaalisti ja aina loogisesti?

Arvaa, miten paljon minua ottaa aivoon, kun sinua muistuttava perfektionisti tulee vaikkapa kotiini kommentoimaan, miten minun kuuluisi siivota/järjestää/elää? Vinkki: pal-jon.

Muistele, koska viimeksi muutit itseäsi toisen ihmisen vuoksi? Ei tainnut olla eilen? Me aikuiset olemme tapoihimme juurtuneita, ja haluttomia muuttamaan niitä 'vain jonkun tyypin' vuoksi. Silti jokainen meistä tietää, miten jonkun muun elämä, ihmissuhde ja työkuviot tulisi hoitaa. Muiden elämiä kun on aina helpompi elää!

Kysymyksesi, jonka muuten muotoilisin muotoon 'miksi minua ärsyttää', toi mieleeni tämän ajatelman: jos kiellät ihmiseltä asian, josta ei ole suurta haittaa sinulle, mutta se on tärkeää hänelle, voi vetää vain sen johtopäätöksen, että olet aika ikävä tyyppi."
– 31, parisuhteessa

”Kumpihan on epänormaalimpi: kuvailemasi nainen vai sinä itse? Luultavasti sinä. Siinä ei nimittäin liene mitään epänormaalia, ettei pääse pinttyneistä tavoistaan eroon. Enemmän epänormaalia on perfektionismi, jota yrittää väkisin ulottaa muihinkin ihmisiin. Jos keskittyisit vain omiin asioihisi, elämäsi olisi paljon helpompaa. ”
– 32, sinkku

"Ei nuo pahat tavat kauhean kamalilta minusta kuulosta, osittain ne vaikuttavat myös ehkä huolimattomuudelta. Onko kyseisellä henkilöllä vain työstä aiheutuvaa stressiä? Väsymystä? Muuten rankkaa? En usko, että hänellä on mitään suuremman luokan ongelmaa, tavat kuulostavat ihan normaaleilta. En ymmärrä, miksi sinua haittaa se, että nainen kääntää television aina viimeiseksi kakkoselle? Siinä suhteessa kannattaa katsoa myös itse peiliin. Auton parkkeerauksesta sen sijaan on ihan asiallista sanoa, mutta kannattaa ehkä tehdä se hyvin nätisti."
– 21, parisuhteessa

kengät (1)

"Kysymyksesi ei liity mielestäni mitenkään sukupuoleen – onhan pahoja tapoja sekä miehillä että naisilla! Ensimmäinen mainitsemasi esimerkki menee ihan suurpiirteisyyden piikkiin. Toisessa on kyse välinpitämättömyydestä tai vääristä oletuksista (”tuskin tuota toista haittaa jättää autonsa tuohon”) tai osaamattomuudesta (paikka on nafti omille ajotaidoille, joten vienpä kahden auton paikan), ja molemmissa tapauksissa kannattaisi varmaan mieluummin jutella asiasta kuin valittaa siitä netissä. Kanavan säätäminen taas kuulostaa harmittomalta pikkupakkomielteeltä, joita aika monilta varmaan jokunen löytyy.

En nyt oikeastaan ihan saa kiinni ongelmastasi. Onko kenties niin, että kaikki, mitä nainen tekee, on alkanut ärsyttää? Silloin kannattaisi ehkä miettiä juuri sitä juttelua ja parisuhteenne tilaa ennemmin kuin hänen tekemistensä puimista tuikituntemattomien arvailujen varassa."
– 30, naimisissa

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta? Kysy – me selvitämme vastauksen


***

1:30

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.