Mainos

Miksi mies lähti suhteesta?

Tapasit upean miehen, joka todella vaikutti olevan kiinnostunut sinusta. Kaikki tuntui sujuvat erinomaisesti, kunnes mies yhtäkkiä vetäytyy pois. Tai teillä on ihana parisuhde ja sitten mies lähtee. Mikä meni pieleen?

Mietit kuumeisesti, mitä sanoit tai teit väärin? Mitä sinun olisi pitänyt tehdä?

Sinä voit saada hänet vielä takaisin, vakuuttaa ihmissuhdekiemuroihin erikoistunut konsultti Bob Grant kirjassaan How To Get Him Back. Asiassa on vain varjopuoli. Moni niistä keinoista millä usein kuvitellaan saavan mies takaisin, todellisuudessa ajaakin miestä vielä kauemmaksi.

– Ensimmäinen virhe, mitä naiset tekevät, on että he käyttävät keinoja, jotka toimisi naisiin, muttei miehiin. Miehet eivät ajattele samalla lailla kuin naiset, neuvoo Grant.

Grantin mukaan monet naiset kuvittelevat sanojen tehoavan mieheen ja saavat miehen vaipumaan polvilleen, mutta näin ei tapahdu. Tärkeää on tietää mitä mies haluaa ja miten hän ajattelee.

Grant muistuttaa, ettei myöskään pidä odottaa, että mies on siirtynyt jo elämässään eteenpäin.

– Pitää takoa silloin kun rauta on vielä kuumaa.

Kun mies on etääntynyt, moni nainen miettii, että miehelle voisi vaikka soittaa tai kirjoittaa kirjeen. Nainen haluaa kertoa kaikki tunteensa miestä kohtaan avoimesti ja suoraan. Jotkut naiset Grantin mukaan kokeilevat klassista lausetta "kukaan ei koskaan tule rakastamaan sinua yhtä paljon kuin minä rakastan." Kolmas mitä naiset usein miettivät on miehen lahjominen. nainen haluaisi antaa miehelle suloisen lahjan, joka kertoo naisen suurista tunteista. Kaikki nämä keinot Grant tyrmää.

Jos nainen käyttäytyy liian ystävällisesti ja anteliaasti, saattaa vaikuttaa miehestä siltä, että naisella on heikko itsetunto tai että nainen on liian takertuva ja yrittää liikaa. Liian epätoivoinen yrittäminen ajaa kenet tahansa vielä kauemmaksi.

Näistä mies ahdistuu:

Yleisin virhe, jonka nainen voi tehdä, on jättää miehen emotionaaliset tarpeet huomiotta, tai ettei nainen ymmärrä niitä. Grantin mukaan nainen helposti kuvittelee, että mies tuntee ja ajattelee samalla lailla kuin hän itse. Tämä johtaa siihen, että nainen helposti antaa emotionaalisesti miehelle sitä mitä hän kuvittelee miehen haluavan, mutta todellisuudessa tämä ajaa miestä kauemmaksi.

Grantin mukaan erittäin yleinen harhaluulo on se, että jos nainen tyydyttää miehen seksuaalisesti, mies tyydyttää naisen rakkaudennälän.

– Vaikka seksi onkin miehelle tärkeää, se ei ole keino, jolla miehen saa omistautumaan suhteelle.

Grant kuitenkin sanoo, että hän on nähnyt työssään paljon enemmän tapauksia, joissa nainen on menettänyt miehen sen takia, että on antanut seksiä liian vapaamielisesti ja liian aikaisin. Liiallinen paapominen, lahjominen ja huolehtiminen voi saada miehen tuntemaan, että nainen yrittää kontrolloida häntä liikaa.

Toinen suuri virhe Grantin mielestä, joka ajaa miestä pois suhteesta on se, että nainen yrittää "korjata" miestä. Tällaisessa tilanteessa nainen keskittyy miehen muuttamiseen ja siihen "potenttiaaliin", jota mies voi olla sen sijaan, että nainen keskittyisi todellisuuteen.

Kolmas ongelma syntyy siitä, että moni nainen kehittää suhteeseen liikaa draamaa. Tämmöiset "draamakuningattaret" jotka tekevät asiassa kuin asiassa kärpäsestä härkäsen, saavat miehen jossain vaiheessa helposti kyllästymään ja pakenemaan suhteesta. Kun draamakunigatar haluaa keskustella, mies ajattelee "mitäköhän minä olen taas tehnyt". Ei kukaan jaksa olla aina varuillaan, siellä missä oikeasti pitäisi tuntea olonsa turvalliseksi.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Relationshipheadquarters.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.