Miksi Gabby Petiton kadonnutta poikaystävää on niin vaikeaa löytää? Asiantuntijoiden mukaan etsijöiden aika käy vähiin

Uusi video paljastaa, miten Gabby Petiton poikaystävä kohteli häntä – poliisi tokaisi pahaenteisesti:"Jääkö minulta jotain huomaamatta?" 3:19

Elokuun lopussa kadonneen, ja sittemmin surmattuna löydetyn 22-vuotiaan yhdysvaltalaisnaisen poikaystävää etsitään yhä. Viranomaiset kertovat, miksi löytäminen on vaikeaa.

Bloggaaja Gabby Petiton poikaystävä Brian Laundrie on ollut kateissa nyt jo toista viikkoa, eivätkä viranomaiset ole juuri etsinnöissä edenneet.

Laundrien perhe ilmoitti viime viikolla miehen kadonneen. Muutama päivä myöhemmin pariskunnan auto löytyi.

Lopulta myös Gabby Petiton ruumis löytyi Wyomingin osavaltion kansallispuistosta.

"Voit menettää paljon todisteita tässä ajassa"

Uutisskanava CNN haastatteli useita asiantuntijoita, joiden mukaan aika on olennainen asia kadonneen ihmisen etsinnässä, löytyy hän sitten kuolleena tai ei.

Kun ottaa huomioon Etelä-Floridan maastoalueiden trooppiset olosuhteet, voi mahdollinen ruumis alkaa muuttua luurangoksi nopeammin kuin luulisi, kertoo kansallisen etsintä- ja pelastusliiton johtaja Chris Boyer.

– Floridassa kesällä ja kosteana aikana keho voi alkaa muuttua luurangoksi jopa 5-7 päivässä.

– Kun ottaa huomioon saaliseläimet, voit menettää paljon todisteita tässä ajassa.

"Hänen täytyy olla täydellinen ja tehdä nolla virhettä"

Mutta mitä jos Brian Laundrien onkin elossa ja piileskelee viranomaisilta? 

FBI:n entinen erikoisagentti ja Etelä-Floridan yliopiston kriminologian laitoksen apulaisprofessori Bryanna Fox kertoo, että se on mahdollista mutta karkulaisen näkökulmasta äärimmäisen vaikeaa.

– Hänen täytyy olla täydellinen ja tehdä nolla virhettä. Jotta viranomaiset pystyvät löytämään hänet, heidän joko saatava vihjeitä tai saatava hänet kiinni yhdestä virheestä, se voi "räjäyttää" tapauksen, Fox kertoo.

Laundrien liikkeitä ei tämän lisäksi seuraa pelkästään viranomaiset.

Louisianan yliopiston apulaisprofessori ja Lafayetten rikosoikeuslaitoksen asiantuntija Michelle Jeanisin mukaan tästä syystä piilottelu ei ole kovin helppoa.

– On erittäin vaikeaa kadota, kun maailma etsii sinua tai perhettäsi. On erittäin, erittäin vaikeaa pysyä tarkoituksella piilossa, Jeans kertoo.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat