Mikko Leppilammen kassi:

- HK:n sinistä lenkkimakkaraa - mustikoita - kanttarelleja - ruisleipää - Bulgarian jugurtti - 2 herkkukurkkua

Jyrki Sukulan ja Mikko Leppilammen menu:

Venäläinen keitto

400 g HK:n sinistä 2 suikaloitua sipulia 2 laakerinlehteä 3 rkl tomaattipuretta 1 l vettä suolaa valkopippuria 2 valkosipulinkynttä 50 g voita 1 dl smetanaa

Freesaa voissa sipuli,hienonnettu valkosipuli ja tomaattipure. Lisää vesi ja mausteet, keitä 12 min. Lisää makkara ja tarjoile smetanan kera.

Ruispyttipannu

4 perunaa 1 sipuli 1/4 ruisleipää 2 valkosipulinkynttä 100 g voita suolaa valkopippuria 4 kananmunaa

Kuutioi raaka-aineet ja paista voissa. Mausta valkopippurilla sekä suolalla. Keitä kuoritta muna etikalla maustetussa vadessä.

Peruna-makkararösti

3 rosamunda-perunaa 200 g HK:n sinistä suolaa valkopippuria voita

Raasta perunat. Mausta raaste suolalla sekä pippurilla. Paista muotin sisällä voissa. Paista päälle makkaraviipaleet.

Yrttisalaatti

2 dl basilikan lehtiä 2 dl tilliä 2 dl persiljaa 2 rkl oliiviöljyä suolaa valkopippuria

Sekoita raaka-aineeet keskenään.

Jugurttikastike

2 dl Bulgarian jugurttia suolaa valkopippuria sitruunanmehua 2 rkl minttua

Hienonna mintut ja sekoita aineet keskenään.

Mustikka-jugurtti

4 dl jugurttia 2 dl mustikoita sokeria

Sekoita aineet keskenään.

Lue myös:

    Uusimmat