Aleksandr Ovetshkinille buuattiin läpi ottelun NHL:ssä – Ukrainaa tukeneen kotiyleisön riemu repesi Mikko Koskisen otteista

NHL: Aleksandr Ovetshkinille buuattiin Edmontonissa, Mikko Koskinen isäntien sankari.

Jääkiekon NHL:ssä Mikko Koskisen Edmonton Oilers otti kotikaukalossaan voiton Washington Capitalsista maalein 4–3. Koskinen torjui ottelussa 29 laukausta.

Pääkuvan video: Aleksandr Ovetshkinille buuattiin Edmontonissa, Mikko Koskinen isäntien sankari.

Washingtonin Nicklas Bäckström avasi maalitilin pian toisen erän alettua. 1–0-johto ei kantanut kuitenkaan pitkälle, vaan kymmenen minuuttia myöhemmin isännät tulivat rinnalle ja painoivat vielä erän lopulla ohitse.

Kolmannessa erässä T.J. Oshie tasasi tilit, mutta kotijoukkueen onnistui jälleen mennä johtoon. Oshien illan toinen onnistuminen erän viime sekunneilla vei ottelun jatkoajalle.

Loppulukemat iski jatkoajalla Connor McDavid.

Koskinen piti ottelussa Washington Capitalsin venäläistähden Aleksandr Ovetshkinin maaleitta ja myös pisteittä.

Suomalaisvahti huudatti yleisöä torjunnallaan muun muassa ensimmäisessä erässä, kun hän venytti hanskansa avopaikassa olleen Ovetshkinin laukauksen tielle.

Video torjunnasta on nähtävissä artikkelin pääkuvaa klikkaamalla.

NHL:ssä Ukrainan sodan sytyttyä entistä enemmän Vladimir Putinin tukijaksi leimautunut hyökkääjä oli tietynlaisessa valokeilassa ottelun aikana.

Ovetshkin on julkisesti toivonut sodan päättymistä, mutta ei ole tuominnut Venäjän sotatoimia Ukrainassa. Hänen lausuntojaan on pidetty Pohjois-Amerikassa riittämättöminä.

Ovetshkin pitää Instagram-tilinsä profiilinsa kuvana edelleen yhteiskuvaansa Putinin kanssa.

Edmontonissa on Kanadan mittavin ukrainalaisvähemmistö, noin 160 000 ihmistä, ja ottelun alla muun muassa Kanadan kansallishymni laulettiin myös ukrainaksi. Koko Albertan provinssissa asuu arviolta 370 000 syntyperäistä ukrainalaista.

Oilersin pelaajat pelasivat Ukrainan liput kypäriensä koristeena.

Rogers Placen kotiyleisö puolestaan oli pukeutunut siniseen ja keltaiseen ja buuasi New York Timesin mukaan äänekkäästi joka kerralla, kun Ovetshkin koski kiekkoon.

Toistaiseksi Ovetshkin ja Calgary Flamesin Nikita Zadorov ovat ainoat NHL:n venäläispelaajat, jotka ovat julkisesti puhuneet sodasta Ukrainassa.

Zadorov julkaisi Instagramissa Ukrainaa koskevan päivityksen, jossa hän vaati sodan lopettamista. Puolustajan julkaisu tapahtui heti Venäjän hyökättyä maahan.