Mainos

Mikko Franck Pariisiin ylikapellimestariksi

Kapellimestari Mikko Franck on valittu Ranskan radion filharmonikkojen ylikapellimestariksi. Asiasta kertoi Suomessa ensin Helsingin Sanomat verkkosivuillaan.

Franckin mukaan sopimus on kolmivuotinen ja alkaa syyskuussa 2015. Hän sanoo toivovansa mahdollisimman pitkää yhteistyötä ja odottavansa innolla uutta pestiään.

Franckin kausi Suomen Kansallisoopperan johdossa päättyy heinäkuun lopussa. Hän on toiminut oopperan ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana.

Franck siirtyy Ranskan radion filharmonikkojen ylikapellimestariksi korealaisen Myun-Whun Chungin jälkeen. Ranskassa asiasta kertoo ResMusica-sivusto.

Franck on jo aiemmin vieraillut Pariisissa orkesterin johtajana. Viime syksynä hänet kiinnitettiin johtamaan Richard Wagnerin ooppera Tristan ja Isolde vain muutaman päivän varoitusajalla, kun Myung-Whun Chung perui esiintymisensä.

Franckista tuli Kansallisoopperan ylikapellimestari elokuussa 2006. Vuoden 2008 alussa hän otti hoitaakseen myös taiteellisen johtajan tehtävät. Hän on johtanut Kansallisoopperassa lukuisia oopperoita, kuten Wagnerin Parsifalin ja Erich Wolfgang Korngoldin Die tote Stadtin ensi-illat.

(MTV3–STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.