Mikkelissä palaneesta rakennuksesta oli ehditty myydä jo 21 asuntoa – rakennuttaja: "Kyllä siitä vielä kalu tulee"

4:23
Rakenteilla olleen kerrostalon oli määrä valmistua lokakuun lopulla.

Mikkelin keskustassa tänään palanut rakennusvaiheessa oleva kerrostalo on nyt sammutettu onnistuneesti. 

Vilhonkatu 12:ssa sijaitseva kerrostalo oli edennyt julkisivu- ja sisätöihin, ja sen oli määrä valmistua lokakuun lopulla. Rakennuttaja FH Invest Oy:n talousjohtaja Jussi-Pekka Viskari kertoi tuhojen merkittävyydestä MTV Uutisten haastattelussa.

– Kyllä rakennuksesta vielä kalu tulee. Vauriot ovat tietysti merkittäviä, mutta on selvää, että ne pystytään kyllä korjaamaan, Viskari kertoo.

Kohde on jälkivalvonnassa vielä vuorokauden, ja ensi viikolla viranomaiset tulevat tekemään selvityksen palon syistä ja tuhojen laajuudesta.

Ostajien ei tarvitse olla huolissaan

Rakennuksessa oli yhteensä 35 rakenteilla olevaa asuntoa, ja niistä 21 oli ehditty jo myydä.

– Ostajille ollaan laatimassa ensitiedotetta, ja heitä tullaan informoimaan tiiviisti kun saadaan tietoja tapahtuneesta ja aiheutuneesta vahingosta. Mutta ostajien ei tarvitse olla huolissaan, vaan asiassa tullaan kääntymään vakuutusyhtiön puoleen, Viskari selvittää. 

Talousjohtaja kertoo, että ensitieto palosta järkytti.

– Saimme varhaisessa vaiheessa tiedon palosta, ja kyllä se ensin shokeerasi. Mutta lähdimme heti viemään asioita eteenpäin tilanteen vaatimalla tavalla, hän kertoo. 

Rakennuttajalla on useita projekteja käynnissä samanaikaisesti, ja Viskari arvioi palon taloudellisten vaikutusten jäävän kokonaisuudessaan maltillisiksi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja