Mainos

Mikä valojen loiste! Päivin pihalla Parolassa on kenties Suomen komeimmat jouluvalot – tätä näkyä tullaan katsomaan kauempaakin

4:21
Katso videolta, miltä Päivin pihalla näyttää, kun se välkkyy jouluvaloissaan.

Hattulan Parolassa asuvan Päivi Lindstedtin omakotitalon pihalla saattaa olla Suomen komeimmat jouluvalot. Näkyä tullaan ihastelemaan kaiken aikaa, kaukaakin.

Omakotialueella on jo pimeää iltapäivällä neljältä, mutta erään tien päässä hehkuu suoranainen valomeri. Päivi Lindstedtin kotipiha ei jää huomaamatta kauempaakaan, niin komeasti se loistaa jouluvaloissaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Lindstedt on rakastanut joulua lapsesta saakka, onhan hän itsekin joulun lapsi, syntynyt juuri joulun alla.

– Joulu on ollut minun elämässäni aina vuoden kohokohta.

Joulun värikkäistä valoista Päivi piti jo pienenä. Viimeiset 20 vuotta hän on koristellut kotinsa pihan näyttäväksi. Joka vuosi valoja tulee lisää ja näky muuttuu aina vain valoisammaksi.

– Ostan joka vuosi uusia valoja. Nyt kun katson valokuvia 15 vuoden takaa, piha on näyttänyt aivan vaatimattomalta, vaikka silloin tykkäsimme, että olipa se hieno ja valoisa, hän nauraa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Aviomies sietää

Päivin mies ei ole erityisen innostunut vaimonsa harrastuksesta, mutta hän sietää sitä. Poika on valojen suhteen välinpitämätön, mutta tytär on asiasta innostunut.

Onneksi myös naapurit suhtautuvat myönteisesti, sillä valojen loiste säteilee heillekin.

– Naapurit ovat todella ymmärtäväisiä ja avuliaita. He tulevat avuksi pystyttämäänkin valoja ja he lainaavat jatkojohtoja ja korjaavat liitoksia. Naapurit ovat ihania, hekin sietävät tätä, Päivi kehuu.

Yleensä Päivi koristelee pihansa marraskuun puolivälin tienoilla ja jouluvalot saavat välkkyä aina loppiaiseen saakka. Pystytys kestää useita päiviä ja purkaminen jopa pitempään.

– Siinä on kova työ laittaa kaikki pystyyn ja purkaessa koota kaikki talteen tarkasti. Tammikuussa johdot saattavat olla jäässä lumen alla, joten joudun sulattelemaan niitä kuumalla vedellä, että saan kaikki osat irti maasta.

Rahaa menee

Päivi ei ole laskenut kuinka paljon rahaa hänellä on kulunut vuosien saatossa jouluvaloihin, mutta hän tietää summan olevan suuri.

– Kyllä tähän paljon kuluu rahaa, hän nauraa.

Useimmat valot on tilattu Saksasta, mutta kauimmat ovat tulleet Yhdysvalloista ja monet toki koti-Suomestakin. Aina matkoillaan Päivi haluaa käydä kaupassa, joka myy joulutarvikkeita.

Päivin oma suosikki on vanha Valion jäätelömainos, jonka hän on itse koristellut valoilla. Sen hän on kehitellyt itse ja on siitä ylpeä.

– Lisäksi kaikki vilkkuvat valot on suosikkejani. Ne vilkkuvat suoraan minun sydämeeni, hän sanoo.

Esikuvana Aku Ankka

Parolassa sijaitsevan omakotitalon pihan muistuttaa monia amerikkalaiskotien koristeista, mutta Päivin esikuva löytyy sarjakuvamaailmasta.

– Luin pienenä Aku Ankkaa ja siellä oli kaikilla hienot joulupihat. Silloin ajattelin, että minullakin on joskus tuollainen, hän hymyilee.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Valot syttyvät ajastimella joka päivä kello 16 ja ne sammuvat iltakymmeneltä.

Ihmisiä saapuu iltaisin jatkuvana virtana Päivin pihaa ihastelemaan.

Lapsiperheet tulevat iltalenkeillään katsomaan jouluisia valokoristeita ja autoilijat saattavat poiketa Tampereen moottoritieltä Parolaan vain katsomaan Päivin joulupihaa.

– Ihmisiä tulee kauempaakin. Asumme sen verran lähellä moottoritietä, että tänne on helppo koukata.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Ihmisten ihastelu tuottaa iloa

Päiviä itseään ei jatkuva ihmisten ihastelijajoukko haittaa – päinvastoin.

– Eniten minulle tuottaa iloa juuri se, kun ihmiset tulevat katsomaan pihaani. Parasta on, kun näen ilon lasten silmissä. En minä tätä vain itselleni tee, vaan ihan kaikille.

Eikä jouluteema suinkaan rajoitu vain Päivin kodin ulkopuolelle, sillä sisällä talossa joulukoristeita tulee vastaan jo eteisessä. Koristeita roikkuu seinillä ja eteiseen on pystytetty kokonainen joulukylä.

– Minä nautin ihan täysillä tästä vuodenajasta. Mutta täytyy sanoa, että kun loppiaisena siivoan kaikki joulukoristeet ja -valot pois, niin kyllä se tuntuu puhdistavalta, hän nauraa.

Päivi Lindstedtin joulupihasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja