Mikä paljasti petollisen kumppanin? Suomalaiset kertovat tarinansa

Jäikö uskollinen kumppanisi kiinni rysän päältä? Et ole yksin. AVAn lukijat paljastivat, kuinka heidän rakkaansa oli paljastunut petoksestaan. Miten petturikumppani saatiin useimmiten kiinni? Lue!

Olitko liian sinisilmäinen ja uskoit petollisen kumppanisi valheita? Jäikö rakas puolisosi lopulta kiinni pettämisestä rysän päältä? Kertoiko ystäväsi sinulle nähneensä rakkaasi intiimeissä kanssakäymisissä toisen kanssa – vai puhuiko hän sinulle suunsa puhtaaksi itse? AVA kysyi lukijoiltaan, oliko heidän kumppaninsa jäänyt kiinni pettämisestä, ja miten.

Vastaajista neljännes (noin 25 prosenttia) kertoi saaneensa kumppaninsa kiinni tutkimalla hänen puhelimen, Facebook-tilinsä tai esimerkiksi sähköpostinsa. Noin 15 prosenttia vastaajista kertoi kuulleensa tapahtuneesta suoraan puolisoltaan. Miltei saman verran, 13 prosenttia paljasti saaneensa rakkaansa kiinni rysän päältä.

TOP 5

1.Tutkin hänen puhelimensa/Facebookinsa/sähköpostinsa (25 prosenttia)

2.Kumppanini tunnusti tekonsa (15 prosenttia)

3.Sain hänet kiinni rysän päältä (13 prosenttia)

4.Ystäväni kertoi minulle (9 prosenttia)

5.Petoksen toinen osapuoli kertoi minulle (8 prosenttia)

Lue vastaajien tarinat alta!

Huijasin vastauksen tyttöystävältäni

"Huijasin tyttöystävääni, että olen kuullut hänen pettäneen minua erään henkilön kanssa. Tämän jälkeen hän meni todella vaisuksi, mutta kielsi tapahtuneen. Kysyin vielä kerran asiasta, jolloin sain vastaukseksi kyllä. Seurustelemme vieläkin, vaikka matka on ollut mäkistä tämän jälkeen. Jos saisin uudestaan valita, olisin kumminkin ehkä silloin jättänyt hänet. Nyt en sitä enää voi tehdä."

Teinimerkintä kaulassa

"Sellainen teinimerkintä kaulassa narautti nelikymppisen miehen, joka ei ikinä aiemmin ole edes harrastanut sellaista... Toinen osapuoli oli sen verran nuorempi, alle kolmekymmentä, että kai mies sitten siitä innostui..."

Reissu "veljen" luokse

"Olimme eri paikkakunnilla käymässä: minä siskoni ja hän veljensä luona. Eipä tainnut vain nainen missään veljellään olla. Kuulin jo puhelun aikana, että hän valehtelee, mutta odotin kunnes hän saapui kotiin ja ja ilmoitin, että kamat on kuomukärryyn pakattu ja talo menee maanantaina myyntiin. Päivääkään en tätä päätöstä ole katunut, mutta hän on kuuleman mukaan."

Soitto kotiin

"Mieheni toinen nainen kehtasi soittaa kotiimme ja kysyä, onko mieheni kotona... Kovasti alkoi kiinnostaa, että kukas soittaja sitten oikein on. Sen jälkeen etsin mieheni käsiini..."

Avoin tunnustus

"Mieheni oli viikonlopun kunniaksi lähtenyt ottamaan hieman alkoholia ystäviensä seurassa. Seuraavana päivänä hän soitti minulle ja kertoi, että oli pokannut humalassa naisen ja lähtenyt jatkoille, ja että nyt kävi näin... Pyysi hän anteeksi ja kehotti minua miettimään tapahtunutta. Lopulta annoin kaiken anteeksi, mutta eipä siinä mennyt montaa kuukautta, kun oli jo uudet kimmat kiikarissa. Ei kestänyt tuo suhde kauempaa."

Tekstiviesti rikostoverilta

"Toinen osapuoli laittoi tekstiviestin ja kertoi mieheni pettäneen minua. Mies joutui tunnustamaan pakosta."

Äkäinen herätys

"Löysin silloisen tyttöystäväni nukkumasta kyseisen miehen kanssa tyttöystäväni luota. Miehellä ei ollut mukavat viisi minuuttia herätyksestä."

Pienissä häissä?

"Serkkuni oli ystävänsä häissä ja samoissa pippaloissa oli myös silloinen aviomieheni, ei kuitenkaan minun kanssani, vaan jonkun toisen, aivan vieraan naisen kanssa. Serkkuni ei voinut uskoa silmiään ja ajatteli jopa hetken, että olenpa minä muuttunut, kun emme olleet aikoihin tavanneet.

Hän ei kuitenkaan rohjennut tulla juttelemaan, vaan tarkisti nimet vieraskirjasta, jolloin asia varmistui. Myöhemmin paljastui, että miehelläni olikin ollut intiimisuhde tähän toiseen naiseen jo vuoden verran, enkä minä hölmö ollut tajunnut yhtään mitään! No, minulla oli omat kiireet työssäni, kun samaan aikaan mieheni taas oli työttömänä. Ei tarvinnut kauaa miettiä tämän jälkeen mitä tekisin, enkä ole sen jälkeen päivääkään katunut lähtöäni. En voinut ajatellakaan antavani anteeksi moista."

Pettäjä – ja alkoholisti

"Kihlajaisyönä kävin jo nukkumaan, kun ex-mies jäi ystäviemme kanssa vielä jatkamaan juhlia. Silloinen paras ystäväni jäi meille yöksi ja muut lähtivät kotiin. Mieheni ei kuitenkaan tullut nukkumaan, vaan jäi viereiseen huoneeseen ystävättäreni kanssa juttelemaan "niitä näitä" ja katsomaan joulukomediaa. Ihmettelin, kun ulko-ovi pamahti aamuyöllä ja menin katsomaan, mutta ketään ei näkynyt. Katsoin ikkunasta ja näin, kun mieheni saattoi silloista parasta ystävääni bussille. Ihmettelin, koska ystävättäreni piti yöpyä meillä. Mies palasi kotiin ja tivasin, mitä oli tapahtunut "Ei mitään", hän vannoi. Näin kasvoiltaan valheen, joten soitin ystävälleni ja sanoin "tiedän kaiken, kerrohan oma versiosi". Ystäväni vastasi: "Anna anteeksi, en minä muuten, mutta kun hän tuli lähelle ja me vain suutelimme. Oltiin humalassakin, anteeksi."

Tämän kuultuani tiesin, ettei asia jäänyt siihen. Mies nukkui yön ja aamulla kerroin, että ystäväni oli kertonut minulle kaiken, johon mies vastasi, että se oli ollut molemminpuolista suuseksiä.

Maailmani romahti. Suudelman olisin ehkä voinut antaa anteeksi, mutta vasta päivien päästä tajusin, mitä hän oli tehnyt, siihen asti olin shokissa. En tosin vieläkään ymmärrä, miksi he tekivät näin, vastausta en tule ikinä saamaan.

Humala teki tästä miehestä aivan toisen ihmisen. Olin liian hyväsydäminen. Otin mieheni kuukausien jälkeen vielä takaisin, koska tietysti rakkauteni oli vielä olemassa, enkä voinut ottaa tunnolleni hänen uhkailemaansa itsemurhaa. Ajattelin, että kyllä hän tietää, minkä menetti, mutta ehkä vasta virheen jälkeen osaisi sitä arvostaa. Näin ei tapahtunut.

Liian usein pettämiseen liittyy alkoholi. Naiset ja miehet, jos kumppaninne pettää kerran, kaikesta vakuuttelusta huolimatta, hän tekee sen mitä luultavammin toistekin. Olkaa vahvoja, pyytäkää tukea, jotta pääsette irti ihmisistä, jotka satuttavat teitä tavalla tai toisella. Vanha sanonta "kerran varas, aina varas" -pätee mielestäni myös pettämiseen ja alkoholismiin."

Sukupuolitautitartunta suhteen alkuvaiheessa

"Sain heti suhteemme alkuvaiheessa häneltä klamydian. Itse en ollut harrastanut seksiä ennen häntä yli 8 kuukauteen. Hän oli sitä mieltä, että minä olin tartuttaja ja kehtasi valehdella omat tuloksensa, vaikka seisoin vieressä, kun hän kysyi niitä. Tulosta ei soitettu kännykästä tietenkään. Harmittaa jälkikäteen, etten vaatinut luuria omalle korvalleni. Toinen selvä kerta oli tekstiviestit puhelimessa, sekä puhelimen räplääminen wc:ssä, ja yleensä lukkojen takana. Klassisesti venähtäneet työkeikat, joista huomasin muiden ilmeistä, että nyt oma "kulta" valehtelee. Kertoja oli lukemattomia. Tietenkin erinäiset naiset myös ravintolailtojen aikana ilmaisivat asian monella eri tapaa. Puolisoni oli chippendale, joten nyt jälkeenpäin ajateltuna sain, mitä tilasinkin."

Tunnekylmä narsisti

"Valitettavasti ensimmäinen poikaystäväni oli täysin tunnekylmä narsisti. Ei edes yrittänyt peitellä tekemisiään, koska ei mielestään voinut tehdä mitään väärää, vaan kaikki oli hänelle ilman muuta sallittua. Traumaattinen kokemus varmaan vaikuttaa vieläkin, sillä vielä vuosikymmenien jälkeenkään en ole osannut sitoutua keneenkään tosissani."

Facebook paljasti

"Tulin kotiin ja löysin mieheni tietokoneen äärestä pikku humalassa. Hän oli ilmeisesti säikähtänyt kotiintuloani ja sulkenut Facebook-sivunsa kirjautumatta ulos. Pahaa aavistamattomana avasin FB:n käydäkseni omilla sivuillani, mutta eteeni lävähtikin miehen sivu ja online-keskustelu.

Hän oli käynyt keskustelua naispuolisen työkaverinsa kanssa. Keskustelussa he olivat lähetelleet toisilleen rakkausrunoja ja valtavat määrät sydämiä. Halusin tietysti tietää, mistä on kysymys. Mies kiisti kaiken ja kertoi vain opettaneensa naista tekemään sydämiä keskustelussa. Rakkausrunot hän selitti yhteisellä kiinnostuksella Tommy Tabermannin runouteen.

Olimme olleet yhdessä noin yhdeksän vuotta, enkä tiennyt exäni pitävän Tommy Tabermannin runoista. Pyysin saada katsoa hänen kännykkäänsä ja hän antoi. Siellä oli viestejä samalta naiselta ja viesteissä tämä nainen kutsui exääni muruksi ym. Nämä hellittelynimet ex kuittasi kertomalla, että tämä nainen kutsuu kaikkia miehiä työpaikalla muruksi.

Lähdin saman tien, ja viikko tästä asuin omassa asunnossa. Tapahtuneesta on nyt hiukan yli vuosi ja exäni on seurustellut tämän naisen kanssa siitä saakka. Jouluaattona kuulin, että heille tulee vauva. Olen onnellinen, että hän jäi kiinni. Liittomme oli kamala. Mies oli koko yhdessäolomme ajan sairaalloisen mustasukkainen ja kyttäsi kaikkia tekemisiäni ja ratsasi puhelintani.

Jälkeenpäin on ollut helppo nähdä kaikki se, mikä silloin oli liian tuskallista päästää tietoisuuteen. Taisin tarvita tämän, että sain riittävästi voimia lähteä huonosta suhteesta. Surullista tämän exäni nykyisen kannalta on, että sama peli jatkuu. Vain pari kuukautta sitten exäni kertoi haluavansa minut takaisin. Heillä oli silloin jo lapsenteko meneillään, ellei jo raskaus alkanutkin..."

Lue myös:


AVA

Kuvat: Shutterstock.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja