Mainos

Miimikko Marcel Marceau on kuollut

Marcel Marceaun on katsottu elvyttäneen yksinään mimiikan taiteenlajina. Hän saikin urallaan useita palkintoja ja kunniamerkkejä.

Maailmankuulu ranskalainen miimikko Marcel Marceau on kuollut. Hänen perheensä mukaan Marceau menehtyi eilisiltana 84 vuoden iässä.

Marceau, oikealta sukunimeltään Mangel, nousi maailmanmaineeseen 1940-luvun lopulla Bip-hahmollaan, joka valkoisessa kasvomaalauksessaan, raidallisessa asussaan ja kuluneessa hatussaan ponnisteli tuulta vasten tai pyrki pois näkymättömistä häkeistä.

- Mimiikka, kuten musiikkikaan, ei tunne rajoja eikä kansallisuuksia, Marceau lausui.

Marceau syntyi Strasbourgissa maaliskuussa 1923 ja varttui Lillessä, missä hänen isänsä työskenteli teurastajana. Natsit tappoivat isän vallatessaan Ranskan toisessa maailmansodassa, minkä seurauksena Marceau liittyi isoveljensä tavoin vastarintaliikkeeseen. Myöhemmin hän palveli Ranskan armeijassa ja toimi miehitysjoukoissa Saksassa sodan päätyttyä.

Marceau aloitti näyttelijänopinnot vuonna 1946, ja jo seuraavana vuonna syntyi Bip. Hänen katsotaan käytännössä yksinään elvyttäneen mimiikan taiteenlajina, ja 1950-60-luvuilla hän oli oikeastaan ainut mainittava miimikkotaiteilija koko maailmassa. Vuosina 1969-1971 hän johti Ecole International de Mime -oppilaitosta ja perusti oman koulunsa Ecole Internationale de Mimodramen Pariisissa vuonna 1978.

Hän sai urallaan tukuittain palkintoja ja kunniamerkkejä. Hän oli myös Ranskan kunnialegioonan jäsen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.