Mies varasti pyörän takaisin "tunnetulta pyörävarkaalta" Oulussa: Siirsi pyörän varkaan ollessa kaupassa ja soitti hätäkeskukseen – "Kysäisin, onko jotain hukassa"

0:44
Video: Aiemmin kerroimme tapauksesta, jossa omistaja löysi varastetun pyöränsä myynti-ilmoituksen, sopi tapaamisen ja poliisit odottivat tapaamispaikalla – katso, minkälaisia pyöriä poliisin haaviin jäi voron kiinni jäädessä.

Oululainen Niko kyllästyi paikkakuntansa pyörävarkauksiin ja päätti varastaa pyörän takaisin pyörävarkaalta. MTV Uutisten tavoittama mies kertoo, että tarinassa mainittu pyörävaras on tuttu näky kaupungin kaduilla. 

Niko sanoo törmänneensä varkaaseen kaksi päivää sitten Tuiran S-Marketilla. 

– Kaveri polkaisi siihen pyörällä ja jätti sen ilman lukkoa. Laitoin pyörästä kuvan Facebook-ryhmään, jossa etsitään varastettuja polkupyöriä. Sitten tulikin yksityisviesti, jonka lähettäjä ilmoittautui pyörän omistajaksi.

Seuraavana päivänä miehen ja pyörävarkaan tien ristesivät uudelleen. Viimeksi mainittu oli nyt vaihtanut allaan olevaa kulkupeliä.

– Laitoin tästäkin kuvan Facebookiin, ja myös sille löytyi omistaja, mies sanoo.

Lopulta tiistai-iltana noin kello 23 aikaan mies asioi taas Tuiran S-Marketilla, kun varas osui jälleen paikalle uuden pyörän selässä. 

– Nyt hänellä oli naisten maastopyörä, sellainen Focus-merkkinen, mies toteaa. 

Tällä kertaa Niko päätti toimia: hän siirsi pyörää pois näkyvistä varkaan ollessa kaupassa ja soitti hätäkeskukseen. Tämän jälkeen hän jäi odottelemaan varkaan saapumista. 

– Kaveri tuli kohta sen jälkeen ulos ja alkoi vilkuilla ympärilleen. Kysäisin, onko jotain hukassa, ja hän vastasi, että punainen maastopyörä. Ei muistanut, että liikkui nyt toisella pyörällä, mies sanoo. 

– Sanoin, että olen soittanut poliisipartion, mitä jos jäätäisiin odottamaan. Hän alkoi paiskoa reppua ja huutaa, että ”hermot menee”. Vastasin, että kyllä me voimme painia, jos niin haluat. Lopulta hän lähti painelemaan karkuun.

Kun poliisia ei kuulunut, mies kävi hakemassa kotoaan lukon ja lukitsi pyörän paikalleen. Kukaan ei ole toistaiseksi ilmoittautunut pyörän omistajaksi. 

Miehellä ei ole tietoa pyörävarkaan liikkeistä tiistain jälkeen. 

Poliisi: Lähtökohta on, että poliisi tutkii rikokset

Ylikomisario Jyrki Kivirinta Oulun poliisilaitokselta myöntää, että Oulussa tehdään paljon pyörävarkauksia. Hän kuitenkin painottaa, että kuvatunlaisissa tilanteissa ei lähdettäisi selvittämään asiaa omin päin.

– Lähtökohta on se, että poliisi tutkii rikokset, hän muistuttaa.

Se, että partio ei ole saapunut paikalle, saattaa johtua Kivimiehen mukaan siitä, että toinen, tärkeysjärjestyksessä etusijalla oleva tehtävä on vienyt huomion. 

– Kyse ei ole siitä, että poliisi ei toimisi, vaan siitä, että pyörävarkauden kaltaiset rikokset tutkitaan kootusti, hän kertoo.

Tiedätkö, kuka omistaa kuvan polkupyörän? Ota yhteyttä Oulun poliisilaitoksen vihjepuhelimeen: puh. 0295 4161 94. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja