Mies: Tämä aamurutiini jopa se kaikista tärkein – teetkö varmasti?

Mikäli monivitamiinipillerin nappaaminen ei vielä kuulu aamurutiineihisi, sen mukaan ottoa kannattaa todella harkita. Kyseisellä pienellä toimella saatat nimittäin ehkäistä syövän muodostumisen!

Päivittäinen monivitamiinipillerin otto voi uuden tutkimuksen mukaan nimittäin vähentää syöpään sairastumisen riskiä etenkin miesten keskuudessa. Journal of the American Medical Association-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa tutkittiin 15 000 yli 50-vuotiasta miestä yli vuosikymmenen ajan. Seurantajakson aikana puolet tutkimusryhmästä söi päivittäin monivitamiinitabletin, kun taas toinen osa ryhmästä nautti lumelääkkeen.

Tutkimuksen lopussa huomattiin, että lumelääkettä syöneet miehet sairastuivat erilaisiin syöpiin noin 8 prosenttia vitamiinivalmistetta nauttineita todennäköisemmin. Päätutkija Michael Gaziano ei osaa täysin selittää, mistä monivitamiinien teho johtuu, mutta vitamiinit ja mineraalit on ennenkin yhdistetty alhaisempiin syöpälukuihin.

Muistathan kuitenkin, ettei vahvinkaan monivitamiinipilleri pysty yksinään ehkäisemään syöpien muodostumista – myös riskitekijät kuten tupakointi tai liika alkoholinkäyttö tunnetusti asettavat alttiiksi syöville. Gazianon mukaan tasapainoista ruokavaliota nauttiville monivitamiini ei välttämättä edes ole tarpeellinen, mutta epäsäännöllistä ja vaihtelevaa ruokaa syövien kannattaisi huolehtia kaikkien ravinteiden saannista.

Lähde: Men's Health

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat