Mies sai viisi vuotta vankeutta koronaviruksen levittämisestä Vietnamissa

Vietnamilainen mies on tuomittu viideksi vuodeksi vankilaan koronavirusrajoitusten uhmaamisesta ja viruksen levittämisestä, uutisoi BBC.

Oikeus tuomitsi Le Van Trin vankeuteen ja sakkoihin vaarallisen virustaudin tartuttamisesta kahdeksaan ihmiseen. Yksi tartunnan saaneista kuoli.

Heinäkuun alussa Tri matkusti Ho Chi Minhin kaupungista kotimaakuntaansa Ca Mauhun, maan eteläosaan. Selvisi, että Tri oli valehdellut viimeaikaisesta matkustushistoriastaan viranomaisten terveysselvityksessä. 

Hän ei myöskään noudattanut annettuja eristäytymissääntöjä. Paikallisten viranomaisten sääntönä oli, että jokaisen toisesta maakunnasta Ca Mauhun matkustaneen tuli eristää itsensä 21 päiväksi. 

Tartutti koronaviruksen useisiin ihmisiin

Tri sairastui koronaviruksen aiheuttamaan tautiin ja ehti tartuttaa taudin perheenjäseniinsä sekä sosiaalitoimiston työntekijöihin. 

Vankilatuomion lisäksi Trille määrättiin maksettavaksi noin 730 euron sakkorangaistus.

Kesään asti Vietnamissa onnistuttiin pitämään koronaluvut pieninä tiukkojen rajoitusten ansiosta. Tartuntamäärät ovat kuitenkin nousseet kesäkuusta asti, varsinkin helpommin tarttuvat Delta-muunnoksen takia.

Vietnamissa koronavirustartuntoja on todettu 530 000 ja yli 13 300 koronakuolemaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja