Mies sai lapsen tyttärensä kanssa – julkinen taistelu suhteen puolesta

36-vuotias mies ja hänen 18-vuotias tyttärensä käyvät taistelua suhteensa ja yhteisen lapsensa huoltajuuden vuoksi Espanjassa, kertovat useat mediat. 

Mallorcalainen pariskunta väittää, että he ovat joutuneet epätavanomaisen suhteensa uhreiksi ja että heidän vauvansa on huostaanotettu moraalisen tuomion vuoksi. Insestinen parisuhde ei ole Espanjassa vastoin lakia, kun molemmat osapuolet ovat siihen suostuvaisia sekä täydessä ymmärryksessä.

Pariskunnan vauva syntyi marraskuun puolivälissä.

– Viranomaisten mukaan tämä parisuhde ei ole vauvalle hyväksi. He sanovat, että tämä on moraalitonta ja se, mitä olemme tehneet, on väärin, vaikka paperille he ovat kirjoittaneet jotain muuta, sillä lain mukaan he eivät voi sanoa näin, 36-vuotias isä sanoo paikallislehti Crónica Balear.

Viranomaisten mukaan he eivät suostuneet antamaan vauvaa pariskunnalle synnytyssairaalasta, sillä he pelkäsivät lapsen hyvinvoinnin puolesta.

Huostaanoton taustalla on syytökset seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Joidenkin tietojen mukaan syytösten taustalla on 18-vuotiaan naisen äiti, miehen entinen vaimo. Miehellä on myös neljä muuta lasta hänen kanssaan.

Tytär oli 17-vuotias, kun hän tuli isälleen raskaaksi. Espanjassa seksisuhteiden suojaikäraja on 16 vuotta, joten isää ei voida syyttää seksistä alaikäisen kanssa.

Miehen mukaan ex-vaimo on mustasukkainen eikä ymmärrä suhdetta. Hänen mukaansa suhde alkoi "kuten kaikki suhteet", flirttailemalla, aikaa viettämällä sekä luottamuksella.

– Kaikki meni hyvin, kunnes ihmiset saivat suhteemme selville.

18-vuotiaan tyttären mukaan sosiaalityöntekijät olivat sanoneet hänelle raskausaikana, että hän voisi joko antaa lapsen adoptioon tai pitää siitä huolta laitoksessa. Hän kertoo halunneensa pitää lapsen.

– Suhteemme on ehkä epätavanomainen, mutta lapselle on pahempi joutua adoptioon tai kasvatettavaksi laitokseen. Ihmiset sanovat, että (suhteemme) on väärin, kunnioitan mielipidettä mutta en välitä, 18-vuotias nainen sanoo.

Espanjan ja Portugalin laissa insesti ei ole rikos, mutta samaa perhettä olevat eivät voi kuitenkaan mennä naimisiin.

Aiheesta kirjoittavat myös Telegraph, Local ja Daily Mail.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja