Mies oli vuosia heroiinikoukussa ja otti yliannostuksen 7 kertaa – teki sitten täyskäännöksen: "Tämä antaa muille toivoa"

1:22
Karu tapaus: Vauva kuoli kovien huumeiden yliannostukseen – äitiä syytetään kuolemasta Yhdysvalloissa

James kamppaili vuosia heroiiniriippuvuuden kanssa, mutta onnistui kääntämään elämänsä suunnan. Nyt mies on saanut maisterintutkinnon kriminologiassa.

James Leonard kamppaili heroiiniriippuvuuden kanssa vuosia. Irlantilaismies jäi koukkuun jo 21-vuotiaana jouduttuaan vankilaan.

Jamesin väärille raiteille luiskahtanut elämä olisi voinut päättyä kurjasti, mutta mies yllätti kaikki: hän pääsi eroon huumeista ja valmistui lopulta vuonna 2020 kriminologian maisteriksi, kertoo The Irish Post.

"Tein epätoivoisia asioita"

Aluksi James vain poltti heroiinia, mutta siirtyi lopulta piikittämiseen. Kun huumeet ottivat hänet valtaansa, mies sortui myös rikoksiin.

– Tein epätoivoisia asioita saadakseni rahaa, jolla ostaa huumeita, James kuvasi The Tommy Tiernan Show -ohjelmassa.

Mies laihtui, kunnes painoi vain noin 60 kiloa. Vuosien varrella James yritti useita kertoja päästä huumeesta eroon, mutta ei onnistunut.

– Yritin vieroitusta muutaman kerran, mutta en voinut koskaan kuvitella elämääni ilman päihteitä, mies tunnusti haastattelussa.

– Se oli tuttua minulle, vaikka se oli niin rankkaa. Se oli identiteettini.

Yliannostus seitsemän kertaa

Käyttöaikanaan James otti yliannostuksen seitsemän kertaa. Vuonna 2012 mies kuitenkin sai tarpeekseen: hän oli jälleen yliannostanut, ja päätti, että jonkin on muututtava.

James. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

James anoi apua hyväntekeväisyysjärjestöstä, joka erikoistuu asunnottomien ja päihdeongelmaisten auttamiseen. Hitaasti hän alkoi palata elämään – ja uskoa, että elämässä todella voisi olla muuta sisältöä kuin huumeet.

– Normaali elämä, työ, koulutus, tasainen parisuhde, pysyvä asunto, auto, ne olivat saavutettavissa, mies kuvaa.

Valmistui maisteriksi

James kuntoutui hitaasti, mutta varmasti. Hän kävi tietokonekurssin ja päätti sitten jatkaa opintojaan korkeakoulutasolle asti.

Kahdeksan vuotta raitistumispäätöksensä jälkeen James valmistui maisteriksi opiskeltuaan rikosoppia. Hän muistuttaa, ettei huumeiden käyttämiseen liity mitään glamouria.

– Jokainen päivä on taistelua. Koet olosi paskaksi ja sinua myös kohdellaan paskasti. Yhteiskunta pitää heroiiniriippuvaisia huonoimpina ihmisinään. Et saa empatiaa.

"James, olet mahtava roolimalli muille"

Netissä miehen saavutus on otettu vastaan innostuneesti.

– Hän on elävä todiste siitä, että voit muuttaa pahat asiat hyviksi, jos olet valmis tekemään kovasti töitä. Suuret onnittelut mahtavasta saavutuksestasi, James, olkoon tulevaisuutesi täynnä vain mitä parhaimpia asioita, Eileen Dolan kehuu Facebookissa.

– Onneksi olkoon, James, olet mahtava roolimalli muille, joilla on addiktio, Mary McCormack kirjoittaa.

– Upeaa, tämä antaa muille toivoa, että ihminen voi muuttua paremmaksi. Hyvin tehty, pysy vahvana, Ellen McKinney sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja