Mies nappasi käsittämättömän kuvan valkohaista: Kuin Tappajahain juliste!

Malli meni poseeraamaan haiden sekaan - hai puri käteen 1:24
Hai puri Instagram-mallia lomamatkalla

Euan nappasi haiden kanssa uidessaan kuva, joka muistuttaa käsittämättömän paljon vuonna 1975 ilmestyneen Tappajahai-elokuvan julistetta.

Kuvaaja Euan Rannachanilla kävi satumainen tuuri. Englantilainen Euan ikuisti kamerallaan valkohain asennossa, joka muistuttaa 1970-luvun elokuvaklassikkoa.

Euan oli sukeltamassa haiden kanssa haihäkin avulla Meksikossa, kun hän havaitsi suuren valkohain. Kuvan hai on naaras, jonka Euan oli kohdannut aiemminkin; sen nimi on Squirrel, suom. orava.

Näki otoksen itse vasta myöhemmin

Squirrel ui kohti veden pintaa vatsapuoli Euania kohti. Mies päätti napata kuvan.

– Minulle tuli tunne, että olin saanut haluamani kuvan, mutta pinnan alla kaikki tapahtuu niin nopeasti, että saatoin oikeastaan vain valmistautua seuraavaan hain ohitukseen, jos sellainen tapahtuisi. Vasta paljon myöhemmin illalla, kun purin materiaalejani, näin, että olin saanut kuvan. Ja mikä tärkeintä, se oli tarkka.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Kuin tappajahai-elokuvan juliste

Euanin otos muistuttaa erehdyttävän paljon vuonna 1975 ilmestyneen Tappajahai-elokuvan julistetta. Julisteessa hai ui kita ammollaan kohti pinnalla kroolaavaa naista.

Euanin mukaan monet muut harrastajat ovat haaveilleet samanlaisesta kuvasta vuosia. Myös hän itse on unelmoinut kyseisenlaisen otoksen nappaamisesta. Euan kertoo rakastavansa myös Tappajahai-elokuvaa.

"Olen kiitollinen ja nöyrä"

Kun Euan julkaisi kuvan netissä, mylläkkä oli valmis. Kuvasta tuli hetkessä huippusuosittu, ja se levisi useisiin medioihin.

Euan itse kertoo, ettei ole ehtinyt sisäistää tapahtunutta.

– Olen kiitollinen ja nöyrä, se on varmaa, mutta olen myös innoissani siitä, että saan jakaa nämä monihampaiset kaverit maailman kanssa, Euan sanoo.

Haluaa parantaa mielikuvaa haista

Euan kertoo aina rakastaneensa haita. Moni on kuvannut miestä "rohkeaksi", koska hän uskaltaa uida haiden kanssa. Hän itse ei koe olevansa erityisen urhea.

– En ole koskaan pelännyt haiden lähellä, minulle jokainen kerta vedessä niiden kanssa on kunnia.

Hän huomauttaa, että vaikka haista tehdään elokuvissa usein hirviö ja pahis, suurimman osan ajasta ne uivat rauhallisesti eivätkä ole kiinnostuneita esimerkiksi Euanista. Kuten monet muutkin eläimet, myös valkohai on uhanalainen.

Nettiseuraaja muokkasi Euanin kuvan Tappajahain julisteeseen. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Lue myös:

    Uusimmat