Mies kuoli pietarsaarelaisen ravintolan edustalla, rikosnimikkeet lievenivät – "Ei ole vielä aukottomasti selvinnyt"

Rikosnimikkeet ovat lieventyneet viime viikonloppuna Pietarsaaressa tapahtuneen kuolemantapauksen tutkinnassa. Tapauksessa mies käyttäytyi häiritsevästi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Pietarsaaressa sijaitsevassa ravintolassa ja sen edustalla. Kun mies kävi toisen henkilön kimppuun, puuttui järjestyksenvalvoja tilanteeseen. 

Sattumalta ohi ajanut poliisipartio tarkisti tilanteen ja huomasi häiriköineen miehen menneen elottomaksi. Elvytyksestä ja ambulanssin kutsumisesta huolimatta mies kuoli. 

Poliisi tutki tapausta aluksi törkeänä kuolemantuottamuksena. Nyt poliisi kertoo kuitenkin esitutkinnan jatkuvan perusmuotoisena kuolemantuottamuksena törkeän sijaan. Rikoslain mukaan törkeä kuolemantuottamus edellyttää törkeää huolimattomuutta ja sitä, että teko on kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Rikoksesta epäillään tapahtumiin puuttunutta järjestyksenvalvojaa. Myös toista henkilöä epäiltiin rikoksesta esitutkinnan alkuvaiheessa. Poliisi neuvottelee tämän osuuden arvioinnista vielä syyttäjän kanssa.

– En ota kantaa miten uhria oli kohdeltu ja minkälaisesta väkivallasta/voimankäyttötilanteesta on ollut kyse, koska tämä seikka ei ole vielä meille aukottomasti selvinnyt, tapauksen tutkinnanjohtaja kertoo MTV Uutisille sähköpostitse.

Rikostoimittajat: Järjestyksenvalvojien pahoinpitelyvyyhdin karut detaljit 10:41
Tapaus ei ole ainoa, jossa järjestyksenvalvoja on epäiltynä rikoksesta. Oikeudessa puidaan laajaa rikosvyyhtiä, jossa järjestyksenvalvojia epäillään lukuisista pahoinpitelyistä. Rikostoimittajat kävivät Huomenta Suomessa läpi epäiltyjen rikosten karut yksityiskohdat.

Lue myös:

    Uusimmat