Mies, älä sano näin yli 30-vuotiaalle naiselle!

Ikä on aina arka aihe – varsinkin, jos ikämittari ei näytä itseä miellyttäviä lukuja. Lue, mitä yli kolmenkympin ylittäneelle naiselle ei kannata sanoa jos henkikultasi on kallis.

Mitä ei kannata sanoa naiselle, joka on ohittanut riehakkaimmat teinivuotensa ja hilpeät parinkympin kiemurat? Ei ainakaan näitä:

"Nainen on kuin hyvä viini. Se paranee vanhetessaan."

Vaikka kyseinen vertaus onkin tuttu ja turvallinen klisee, se ei kyllä nostata kenenkään naisen itsetuntoa. Ellet sano, että nainen näyttää upeammalta kuin koskaan ja kirjoita syntymäpäivä korttiin "Onnea 19-vuotiaalle kaunottarelle!" älä vaivaudu kommentoimaan hänen ikäänsä – tai vuosikertaviinejä.

"No, joko biologinen kellosi käy?"

Jos naiselle ei ole kolmenkympin kieppeillä aviomiestä, punaista omakotitaloa ja perunamaata sekä kolmea lasta, se ei tarkoita sitä että hän olisi a) vanhapiika b) ikisinkku joka ei miehiä kaipaa c) kadottanut sisäisen kellonsa matkalla kultasepälle. Mikään ei ole sen raivostuttavampaa, kuin se että joku tulee silittelemään masua ja utelemaan "No, onkos tänne tarkoitus hankkia asukkaita lähiaikoina?" tai kyselemään, onko sitä elämän prinssiä vieläkään löytynyt.

"Nyt kun ikääkin alkaa jo kertyä, pitäisikö sinun kiinnittää enemmän huomiota syömisiisi/juomisiisi/liikuntaharrastuksiisi?"

Se, että nainen täytyy kolmekymmentä, ei tarkoita sitä että hänestä tulisi yhtäkkiä laiska sohvaperuna tai että hän istuisi jääkaapin edessä syömässä jäätelöä sydänsuruihinsa – jos kolmekymppiset on jo saavutettu, eikö se tarkoita sitä että hyvin se elämä luistaa? Ja miksi ihmeessä naisen tulisi alkaa pitää huolta kunnostaan vasta kolmekymppisenä, eikä aiemmin? Sitä paitsi vanheneminenhan alkaa keskimäärin 26-vuotiaana, joten tästä aiheesta ei kannata puhua sen enempää..

"Etkö ole liian vanha tuollaiseen?"

Kerro, mitä 28-vuotias nainen pystyy tekemään, mitä ei yli 30-vuotias nainen ei pystyisi – tai edes saisi? Ainakaan yli 30-vuotiasta naista ei voi syyttää naiiviudesta mitä tulee miesvalintoihin, ammattiin tai muotiin, sillä se kaikki on jo koettu parikymppisenä. Ja jos nainen haluaa keinua keinuissa tai tanssia pöydillä, ei sitä ikä estä. Oma tyyli ja arvomaailma tosin voivat.


Lue myös:


MTV3/Helmi

Lähde: Askmen.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja