"Mielenkiintoinen" saderintama mutkittelee Suomen ylle – Ranskan hirmulämmöstäkin saadaan rippeet

Nyt kannattaa nauttia kesäisistä säistä – kohta sataa 7:12
Miten mutkitteleva saderintama etenee ensi viikolla Suomessa? ”Se on vähän laiskalla päällä”, sanoo Pekka Pouta.

Suomeen saapuu ensi viikolla saderintama, joka mutkittelee epämääräisessä aikataulussa maan ylitse. Etelä-Euroopassa elohopea huitelee huimissa lukemissa ja tuon lämmön rippeitä riittää aina tänne saakka. 

Uimakelit jatkuvat Suomessa lämpiminä ja idässä ja etelässä vedet voivat vielä jopa lämmetä. Pekka Poudan mukaan tilanteeseen vaikuttavat paitsi lämpimät päivät nyt myös lämpimät yöt.

– Viimekin yönä lämpötilat ovat olleet noin +15 astetta Etelä- ja Länsi-Suomessa. 

Seuraavaksi Suomeen saapuu lämmintä ilmaa Ranskan 35 asteen helteistä, joskin tänne saakka tultaessa lämpötilat putoavat mittarissa selvästi.

– Etelä-Ruotsissa voidaan käydä hellelukemilla. Todennäköisesti Suomessa jäädään vähän alle. 

– Tiistain vaiheilla tilanne muuttuu jo hyvinkin paljon sateisemmaksi. Voi sataa liian paljon sienille, sienestystä itsekin harrastava Pouta varoittaa.

"Mielenkiintoinen" saderintama mutkittelee Suomen yllä

Ensi viikon alkupuolella Suomen päälle saapuvaa saderintamaa Pouta kuvaa mielenkiintoiseksi.

– Siinä liikkuu matalan osakeskuksia viuhaa vauhtia ja on epävarmaa, missä saderintama tiistaina on. Se käytännössä mutkittelee Suomen ylle, Pouta viittilöi sääkartoiltaan. 

Vettä on joka tapauksessa luvassa tavallista enemmän ja ukkosetkin voivat jälleen jyrähdellä. Mutta milloin, sitä meteorologi ei voi varmasti sanoa. 

– Ajoitus on ihan tuubaa, Pouta joutuu toteamaan.

Ranskan ja Espanjan suunnalla Etelä-Euroopassa sen sijaan on ensi viikolla "hyvin kuuma" tilanne. Alueelle on nimittäin kehittymässä "isompikin möykky matalapainetta".

– Siellä tulee vettä sen verran, että suomalaista hirvittää. 

Lue myös:

    Uusimmat