Mainos

"Miekkavalaalle se oli vain leikkiä"

Merieläinten asiantuntija ei usko, että miekkavalas surmasi kouluttajansa tahallaan. Merimaailma SeaLifen intendentti Markus Dernjatin on hieman yllättynyt Orlandossa sattuneesta onnettomuudesta.

– Se oli valaalle ehkä leikki. Valaat eivät ole niin älykkäitä, kuin mitä me ihmiset haluamme ajatella niiden olevan. En usko, että Tilikum-valas oli mitenkään tietoisesti tappajavalas, Dernjatin sanoo.

Floridalainen miekkavalaiden kouluttaja on saanut surmansa eilen pudottuaan altaaseen ja jouduttuaan miekkavalaan hyökkäyksen kohteeksi. Turma sattui SeaWorld -vesieläinpuistossa Orlandossa.

Dernjatinin mukaan kaikki eläimet ovat arvaamattomia: esimerkiksi käärme, jota kouluttaja on kouluttanut kymmenen vuotta, saattaa yhtäkkiä purra kouluttajaansa.

Tilikum-valas on surmannut kouluttajansa myös vuonna 1991. Dernjatin ei henkilökohtaisesti pidä siitä, että merinisäkkäitä suljetaan akvaarioihin:

– Ne ovat sosiaalisia eläimiä, eivätkä aina pysty toteuttamaan luonnollista käyttäytymistään delfinaariossa. Se ilmenee monella tavalla - muun muassa poikasia voi kuolla, tai sitten voi olla outoa käyttäytymistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.