Mainos

Miehet pulisevat yhtä paljon kuin naiset

Tutkimuksen mukaan naiset ja miehet puhuvat lähes saman verran. Miehet puhuvat tekniikasta, työstä ja rahasta, naiset muodista ja ihmissuhteista.

Ja taas kaatui yksi ennakkoluulo ja yleistys. Naiset eivät puhua pölpötä yhtään sen enempää kuin miehetkään, kertoo Yhdysvalloissa tehty tutkimus.

Tutkijat laskivat 400 ihmisen puheesta jokaisen sanan kahdesta kymmeneen päivään kestäneen periodin aikana. Tutkimustulos kertoo, että sekä miehet että naiset lausuvat vuorokauden aikana noin 16 000 sanaa. Naiset voittavat miehet puhekilpailussa vain 500 sanalla.

Sukupuolten sisällä hajonta on paljon suurempaa kuin niiden välillä. Eräs tutkimuksessa mukana ollut mies esimerkiksi pölisee päivässä peräti 47 000 sanan verran. Toisella laidalla on kaveri, jolta irtoaa päivän aikana vain 500 sanaa.

Vaikka miehiltä ja naisilta saman verran puhetta tuleekin, niin puheenaiheet ovat erilaiset. Miehet puhuvat naisia enemmän tekniikasta, työstä ja rahasta. Miesten puheessa vilisee myös enemmän numeroita ja lukuja.

Naisten puheet puolestaan kääntyvät usein muotiin ja ihmissuhteisin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.