Mainos

Miehet merihädässä Kustavissa – vesiskootteri jatkoi yksin matkaansa

Kaksi miestä joutui merihätään yhden jälkeen yöllä Varsinais-Suomessa Kustavin lähellä, kertoo Turun meripelastuskeskus.

Miehet olivat liikkeellä vesiskootterilla ja meripelastuskeskuksen mukaan skootteri ilmeisesti kaatui, jolloin molemmat miehet joutuivat veden varaan. Meripelastuslaitokselle kerrottujen tietojen mukaan vesiskootteri jatkoi matkaansa kaatumisen jälkeen, koska sen niin sanottua tappokytkintä ei oltu kiinnitetty. 

Toinen miehistä ui läheiseen saareen ja hälytti apua saaressa olleiden mökkiläisten avulla. Etsintään lähtivät Turun meripelastuskeskuksen Nauvon ja Susiluodon merivartioasemien venepartiot ja päivystävä meripelastushelikopteri. Lisäksi hälytyskeskus hälytti paikalle useita pelastuslaitoksen yksiköitä, muun muassa kaksi ambulanssia, poliisipartion ja lääkärihelikopterin. 

Kadoksissa ollut henkilö ja vesiskootteri löytyivät Nauvon merivartioaseman partion toimesta etsintäalueella olevan saaren rannasta. Molemmat onnettomuudessa osallisena olleet henkilöt kärsivät lievästä hypotermiasta ja heidän kuntonsa tarkastettiin ambulanssihenkilöstön toimesta. 

Meripelastuskeskus painottaa tiedotteessaan, että molemmilla oli yllään pelastusliivit ja se todennäköisesti pelasti heidän henkensä. 

Molemmat miehet olivat humalassa ja nyt toista poliisi epäilee vesiliikennejuopumuksesta. Poliisi tutkii tapausta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.