Microsoftilta esimakua: Tältä näyttää Windows 8.1 -päivitys

Ohjelmistojätti Microsoft on esitellyt yleiskuvaa Windows 8.1 -päivityksen uusista ominaisuuksista.

Microsoft kertoo Windows-blogissaan, että Windows 8.1. on merkittävä päivitys Windows 8:lle ja tuo käyttöjärjestelmän personointiin, hakuihin, sovelluksiin ja Windows-kauppaan liittyviä uusia ominaisuuksia sekä toimintoja.

Huomiota on kiinnitetty myös siihen, että liittäminen pilvipalveluihin sujuu entistä paremmin.

Yhtiöstä todetaan, että Windows 8 kehitettiin maailmaan, jossa kosketus on ensisijainen tapa ihmisen ja laitteen välisessä vuorovaikutuksessa – vastaavasti kuin hiiri ja näppäimistö ovat olleet jo vuosikymmeniä.

Käyttöjärjestelmää on kehitetty kuitenkin myös niin, että sitä on helpompi käyttää myös hiirellä ja näppäimistöllä kuin aiempaa versiota.

Esimerkiksi perinteisen Käynnistä-painikkeen toimintaa muistuttava Windows-logo tulee nyt näkyviin käyttöjärjestelmän työpöytäosion tehtäväpalkkiin. Logoa painamalla palataan aloitusvalikkoon. Windows 8-versiossa tehtäväpalkissa ei ole ollut pysyvästi näkyvää painiketta aloitusvalikkoon pääsemiseksi, ja tämä on suututtanut osaa käyttäjistä.

Työpöydän taustakuvan voi myös asettaa uuden aloitusvalikon taustakuvaksi yhtenäisemmän ilmeen luomiseksi.

Käyttäjälle annetaan myös lisää mahdollisuuksia käsitellä näytöllä samanaikaisesti avoinna olevia ikkunoita.

Lisää tietoa päivityksestä on odotettavissa kuukauden päästä. Tuolloin Microsoftin Build-kehittäjätapahtumassa julkistetaan Windows 8.1 -esikatseluversio.

Lue myös:

    Uusimmat