Microsoft aloitti esittämään varoituksia Windows 7:n tuen päättymisestä

Microsoft on nyt aloittanut esittämään Windows 7 -käyttöjärjestelmässä varoituksia sen lähestyvästä tuen päättymisestä, kertoo DrWindows-sivusto.

Windows 7:n tukiaika päättyy 14. tammikuuta 2020. Tämän jälkeen Microsoft ei enää tarjoa käyttöjärjestelmälle tietoturva- tai muitakaan päivityksiä.

Microsoftin mukaan käyttöjärjestelmä tulee muistuttamaan varoituksella tuen tulevasta päättymisestä muutamia kertoja vuoden 2019 aikana. Käyttäjä voi kuitenkin myös valita, ettei halua enää asiasta muistutettavan.

Päivitysmuistutuksen takana on aiemmin Windows 7:lle jaettu päivitys KB4493132.

Volyymilisenssiasiakkaat voivat vielä saada lisämaksusta päivityksiä Windows 7:lle ensi vuoden alussa häämöttävän tukiajan päättymisen jälkeenkin. Kotikäyttäjille tuen päättyminen sen sijaan käytännössä on tosiasia vajaan vuoden päästä.

Microsoft ei enää tarjoa ilmaista Windows 10 -päivitystarjousta, mutta kuten asiasta kirjoittava Windows Central -sivustokin toteaa, Windows 7:n aktivointikoodi toimii Windows 10:n asennuksessa käyttöjärjestelmän aktivointiin vaikkei Microsoft tätä erityisesti mainostakaan.

Omassa ilmoituksessaan Microsoft suosittelee ostamaan Windows 10:n uuden tietokoneen kanssa.

Windows 7:n osuus kaikista Windows-tietokoneista pyörii vielä 40 prosentin tienoilla. Jollei tietokoneensa käyttöjärjestelmää päivitä ennen tukiajan päättymistä, altistaa itsensä ensi vuoden aikana kasvaville ja erittäin vakaville tietoturvauhille.

Lue myös:

    Uusimmat