Mainos

Micropolis tähtää Pohjois-Suomen mikroelektroniikan kärkeen

Iin Micropolis Oy:stä on tarkoitus kehittää Pohjois-Suomen johtava mikroelektroniikkakeskus. Pohjois-Pohjanmaan maakunnan yhteistyöryhmä päätti tänään, että Micropolikselle luodaan koko rakennerahastokauden 2000-2006 kattava kehittämisohjelma. Hankekokonaisuuden kokonaisarvio on noin 60 miljoonaa markkaa.

Piirilevy

Kehittämistyö alkaa Micropolis osaksi Multipolis-verkostoa -projektilla. Sitä varten myönnettiin Euroopan aluekehitysrahastosta rahoitusta 170 000 markkaa.
-Maakunnan yhteistyöryhmän päätös antaa työkaluja Micropoliksen edelleen kehittämiseen, Iin Micropolis Oy:n toimitusjohtaja Jorma Kinnunen iloitsee. Hänen mukaansa kehittämisprojektisto muodostaa eräänlaisen tarjottimen, josta voidaan valita kuhunkin kehitysvaiheeseen soveltuva projekti.

Suunnitellut projektit käsittävät mm. mikroelektroniikan koulutusta yhteistyössä Oulun yliopiston kanssa, laatutyötä, tuotantovarmuuden kehittämistä, Micropoliksen ja Medipoliksen yhteistyötä sekä toimitilojen kehittämistä tulevaisuuden tarpeisiin.
-Projektikannan arvioitu kokonaisarvo on noin 20-25 miljoonaa markkaa. Sen lisäksi tulevat toteutettavat toimitilainvestoinnit, Kinnunen kertoo.

Iiissä, Oulun kupeessa toimiva Micropolis tarjoaa huipputekniikan ja erityisesti mikroelektroniikan yrityksille toimintaympäristön; niin toimitiloja, asiantuntija- ja yrityspalveluita kuin kehittämis- ja koulutusprojekteja. Micropoliksen tiloihin on sijoittunut noin 15 yritystä tai yhteisöä, joissa työskentelee noin 80 henkilöä.

Kehitysprojektien tavoitteena on, että vuonna 2006 Micropoliksessa on noin 30-50 yritystä ja yli 300 työntekijää. Micropolis on osa Pohjois-Suomen strategian mukaista Multipolis-verkkoa. Se toimii läheisessä yhteistyössä Oulussa sijaitsevien Technopoliksen ja Medipoliksen kanssa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.