Mainos

Michael Jacksonin traagiset viimeiset tunnit

Los Angelesissa alkaa tänään oikeudenkäynti edesmenneen pop-ikoni Michael Jacksonin lääkäriä vastaan. Condrad Murrayta syytetään laulajan taposta. Michael Jackson kuoli 25. kesäkuuta 2009.

Murray kertoi poliisille kaksi päivää Jacksonin kuoleman jälkeen, että hän oli viimeiset kuusi viikkoa antanut laulajalle 50 milligrammaa propofolia lidokaiiniin laimennettuna suonensisäisesti joka ilta.

22. kesäkuuta

- Lääkäri Condrad Murray antoi Michael Jacksonille vain 25 milligrammaa propofolia, koska hänen mielestään Jackson oli tulossa riippuvaiseksi lääkkeestä. Murray sekoitti siihen myös lorezepamia ja midazolamia. Jackson sai nukutuksi

23. kesäkuuta

- Murray antoi vain lorezepamia ja midazolamia, ei propofolia ollenkaan. Jackson pystyi nukkumaan.

25. kesäkuuta

- klo 01.30 - Murray antoi Jacksonille 10 milligramman tabletin Valiumia (diatsepaamia), mutta Jackson ei saanut unta.

- klo 02.00 - Murray antoi suonensisäisesti 2 milligrammaa lorazepamia, mutta Jackson ei vieläkään saanut unta.

- klo 03.00 - suonensisäisesti 2 milligrammaa midazolamia. Laulaja ei saanut unta.

- klo 05.00 - toiset 2 milligrammaa lorazepamia suonensisäisesti. Jackson oli yhä hereillä.

- klo 07.30 - toiset 2 milligrammaa midazolamia suonensisäisesti.

- Murray kertoo istuneensa Jacksonin sängyn vierellä koko ajan seuraten hänen pulssia ja happitasoa monitoreista.

- klo 10.40 - Jackson ei vieläkään saanut unta. Murray antoi 25 mg propofolia laimennettuna lidokaiiniin Jacksonin toistuvien pyyntöjen jälkeen.

- Jackson nukahti viimein. Murray kertoo valvoneensa Jacksonin tilaa, mutta kymmenen minuutin kuluttua meni käymään vessassa. Lääkärin mukaan hän oli korkeintaan kaksi minuuttia poissa huoneesta.

- Palatessaan Murray huomasi, ettei Jackson hengittänyt.

- Murray aloitti välittömästi puhallus-paineluelvytyksen, antoi 2 mg flumazenilia ja kutsui Jacksonin henkilökohtaista apulaista Michael Amir Williamsia kutsumaan turvamiehet yläkertaan.

- Parin minuutin odottelun jälkeen, kun kukaan ei ollut tullut ylös, Murray jätti Jacksonin yksin mennäkseen keittiöön. Hän pyysi keittiömestaria lähettämään Jacksonin vanhimman lapsen Prince Michaelin yläkertaan. Murray palasi yläkertaan elvyttämään.

- Jacksonin poika saapui ja kutsui turvamiehet paikalle. Laulajan henkivartija Albert Alvarez yritti auttaa Murrayta ja soitti hätänumeroon 911 lääkärin puhelimesta.

- Tapahtumien tarkka kulku on yhä epäselvä, mutta kello 11.18 Murray soitti ensimmäisen kolmesta puhelinsoitosta kännykällään.

- Nauhat kuultiin tammikuussa. Yksi soitto oli tarjoilija Sade Andingille, joka kertoo kuulleensa puhelun taustalla hälinää, yskimistä ja muminaa.

- klo 12.22 - Los Angelesin Palolaitos vastasi 911-hätäpuheluun. Ensihoitajat saapuivat ja auttoivat Jacksonin siirtämisessä Los Angelesin yliopistolliseen sairaalaan. Ainakin yksi ensihoitajista, Martin Blount, kertoi tammikuun kuulustelussa, että Jackson vaikutti jo kuolleelta heidän saapuessa paikalle.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.