Metrotyömaalla Espoossa havaittu useita koronatartuntoja – työt on keskeytetty: "Korostamme jatkuvasti, että sairaana ei saa tulla töihin"

0:46
Rajojen sulkeminen ei hidasta rakennustyömaita, arvioitiin ennen hallituksen uusia koronarajoituspäätöksiä.

Kivenlahden metrotyömaalla Espoossa on todettu useita koronavirustartuntoja. Työt on keskeytetty kahdeksi päiväksi.

Tartuntaketjua selvitetään Skanska Infra Oy:n mukaan parhaillaan ja mahdollisesti altistuneet on ohjattu omaehtoiseen karanteeniin. 

Lisäksi kaikki työmaalla työskennelleet on ohjattu hakeutumaan koronatesteihin. 

Viralliset karanteenipäätökset tekee tartuntatautiviranomainen.

Työmaa siivotaan tehostetusti

Työmaan työt ovat nyt keskeytyksissä. Katkos jatkuu huomiseen.

– Työt on keskeytetty tilanteen tarkemman selvittämisen takia ja varotoimena jatkotartuntojen ennaltaehkäisemiseksi. Työmaalla tehdään muun muassa tehostettu siivous tauon aikana. Työskentelyä pyritään jatkamaan mahdollisuuksien mukaan keskiviikkona, Skanska Infra Oy, aluejohtaja Pekka Räsänen kertoo tiedotteessa.

– Kivenlahden työmaalla on käytössä koronaturvallisuussuunnitelma ja -käytännöt. Valitettavasti varotoimenpiteistä huolimatta tartuntoja on kuitenkin ollut.

Työmaalla pyritään välttämään lähikontakteja

Pekka Räsänen kertoo, että työmaan koronaturvallisuussuunnitelman tärkein asia on lähikontaktien välttäminen. 

Siihen pyritään hyvän hygienian lisäksi esimerkiksi sillä, että töihintuloajat ja ruokailut on porrastettu ja tiloja sekä työskentelyryhmiä on jaettu pienempiin siten, että ihmisiä olisi samassa tilassa vain hyvin pieninä ryhminä kerrallaan.

– Työmaalla on toistaiseksi maskipakko. Korostamme jatkuvasti, että sairaana ei saa tulla töihin, ja jos on koronaan viittaavia oireita, tulee hakeutua heti koronatestiin, Räsänen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja