Metro ei pysähdy Rautatientorilla lauantaina – rankkasade aiheutti vesivahingon asemalla

Tältä näyttää Rautatientorin suljetulla metroasemalla – katso video 1:18
Video: Tältä näyttää tulvaveden valtaamalla metroasemalla.

Helsingin seudun liikenne HSL tiedottaa, ettei metro pysähdy matkustajille Helsingin Rautatientorin asemalla lauantaina. Metrojunat kulkevat aseman ohi molempiin suuntiin pysähtymättä.

Rautatientorin metroasemalla tapahtuneen vesivahingon vuoksi metro ei pysähdy asemalla lauantaina. Asema oli poissa käytöstä myös perjantaina.

HSL kehottaa käyttämään lähellä sijaitsevia Helsingin yliopiston ja Kampin metroasemia. 

HKL: Ei massiivisia rakenteellisia vaurioita

Rankkasateet saivat Rautatientorin aseman tulvimaan perjantaina.

Paikalla vierailleen MTV Uutisten toimittajan Pauliina Ainasojan mukaan osa tiloista oli vielä perjantai-illalla veden vallassa, ja muun muassa metroaseman hissikuilun seinämä oli osittain romahtanut sinne tulvineen veden takia.

Vesivahinko ei aiheuttanut metroasemalle massiivisia rakenteellisia vaurioita, liikennöitsijä HKL:n turvallisuuspäällikkö Juhana Hietaranta toteaa STT:lle lauantaina aamupäivällä.

Vesivahinko on kuitenkin siinä mielessä merkittävä, että vettä on päässyt laajoille alueille metroasemalla. Hietarannan mukaan asiantuntijaryhmä arvioi tänään etenkin sähkölaitteiden korjaustarpeita. Vielä ei ole tietoa siitä, milloin asema voidaan avata matkustajien käyttöön. 

Lue myös:

    Uusimmat