Mainos

Merirosvot joutuivat merihätään

Tanskan laivasto kertoo pelastaneensa merirosvoja merihädästä Somalian lähellä. Rosvoiksi epäillyt miehet poimittiin tanskalaiseen sotalaivaan eilen, kun se oli saanut avunpyynnön myrskyssä ajelehtineesta aluksesta.

Tanskan viranomaisten mukaan pelastettuja epäillään merirosvoiksi, koska aluksen kannella oli ollut suuri määrä aseita. Heidät luovutettiin Jemenin viranomaisille. Tanskalaiset upottivat merirosvojen aluksen pelastettuaan sen miehistön. Tanskalaiset sotilaat partioivat alueella osana Naton merirosvouksen vastaista operaatiota.

Merirosvot ovat kaapanneet tänä vuonna ainakin 40 alusta Afrikan sarven edustalla. Sataa alusta kohti on hyökätty. Merirosvojen hallussa on edelleen 14 alusta miehistöineen, muun muassa saudiarabialainen öljytankkeri, joka kaapattiin melkein kolme viikkoa sitten.

Suomen presidentti päätti tänään virallisesti, että Suomikin osallistuu EU:n sotilaalliseen kriisinhallintaoperaatioon Somalian rannikolla. Suomi lähettää merirosvousta torjuvaan operaatioon enintään 10 henkilöä.

(MTV3-STT-APTN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.