Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Merileväsämpylät

Merileväsämpylät
MerileväsämpylätMTV3
Julkaistu 17.01.2008 08:44(Päivitetty 28.05.2008 09:58)
  • 5 dl vettä
  • 1 pala hiivaa (tai vastaava määrä kuivahiivaa)
  • 2 rkl oliiviöljyä (Lanfranchi oliiviöljyä)
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl kuivattua merilevää (etnisestä kaupasta, myös norilevyt käyvät)
  • n.12 dl vehnäjauhoja
  • suolankukkia

Laita merilevä mukiin kylmään veteen likoamaan. Jos käytät norilevyjä, leikkaa ne saksilla pienemmiksi, että mahtuvat mukiin.

Lämmitä 5 dl vettä kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva sekaan (tai paketin ohjeen mukaan, jos käytät kuivahiivaa). Lisää oliiviöljy ja vispaa tasaiseksi. Purista merilevästä vesi ja saksi levä mukissa pieneksi silpuksi. Lisää levä suolan kanssa nesteeseen. Sekoita lusikalla myös puolet jauhoista nesteeseen joukkoon, sekä loput jauhoista 1dl kerrallaan käsin vaivaten, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja tuntuu kimmoisalta. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin tunnin verran.

Kun taikina on kohonnut ja tuntuu ilmavalta, nosta se leivinpöydälle ja muotoile pitkulaisen muotoiseksi leiväksi varovasti, rikkomatta ilmakuplia. Ota iso veitsi tai leivinlasta ja leikkaa pötkö 12 osaan. Nosta taikinapalat leivinpaperille ja voitele kylmällä vedellä. Ripottele päälle muutama suolankukan murunen ja paista uunissa 180-asteessa kunnes sämpylät ovat kypsiä. Kypsyyden tuntee kun kääntää sämpylän leivinliinan päällä nurinpäin ja kopauttaa sormilla pohjaan, kypsä sämpylä kuulostaa ontolta.

Tarjoa tuorejuustolla ja graavilohella täytettyinä tai rapukeiton kera.

Resepti: Meri-Tuuli Lindström

Lisää aiheesta:

Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpalojaYksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikanHuijarit ottavat kaiken irti verosesongista: "He tietävät, että moni asioi juuri nyt OmaVerossa"Oletko henkisesti ruotsalainen? Leikkimielinen testi paljastaaMozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erotSyötkö melatoniinia? Huolestuttava havainto pitkäaikaiskäytöstä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • 16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 12:57
    Verkkohuijaukset

    Huijarit ottavat kaiken irti verosesongista: "He tietävät, että moni asioi juuri nyt OmaVerossa"

  • 10:11
    Testit

    Oletko henkisesti ruotsalainen? Leikkimielinen testi paljastaa

  • 08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot