"Meillä ei ole paikkaa, minne mennä" – venäläisjoukkojen ohjusisku Slovjanskiin tappoi siviilejä ja tuhosi koteja

Venäläisjoukkojen ohjusisku Slovjanskiin tappoi siviilejä ja tuhosi koteja – paikallinen: ”Meillä ei ole paikkaa, minne mennä” 1:35
Tältä kaupungin tuhot näyttävät – paikalliset kertovat kokemuksiaan iskusta

Donetskin alueen paikallisviranomaiset kertovat, että ohjusisku tappoi kolme siviiliä ja haavoitti kuutta ihmistä Slovjanskin kaupungissa Itä-Ukrainassa tiistaina.

Ukrainan puolustusministeriön tiedottajan mukaan Venäjän joukot ryhmittyvät uudelleen jatkaakseen hyökkäystään Slovjanskin alueen suuntaan pyrkien samalla saartamaan Sjevjerodonetskin kaupungin.

Venäjän joukot hallitsevat nyt noin 70:tä prosenttia Sjevjerodonetskin kaupungista, kertoo brittiläinen Guardian-lehti.

Jutun yläpuolelta löytyvällä ideolla näkyy Slovjanskin asuinrakennuksia, joiden ikkunat ovat räjähtäneet ja parvekkeet tuhoutuneet. Joidenkin paikallisten asukkaiden nähtiin raivaavan raunioita asuntojensa sisällä.

Serhiy, joka ei halunnut sanoa sukunimeään, kertoi uutistoimisto Reutersille heränneensä lasinsirujen ääneen. Serhiyin mukaan iskun jälkeen hänen perheellään ei ole enää paikkaa, minne mennä.

– Minne mennä? Meillä ei ole paikkaa, minne mennä.

YK on vahvistanut 4 074 siviilikuolemaa Ukrainassa. Lisäksi 4 824 siviiliä on loukkaantunut. 

Unicefin mukaan vähintään 262 lasta on kuollut ja yli 400 haavoittunut. Järjestön mukaan yli viisi miljoonaa lasta on humanitaarisen avun tarpeessa Ukrainassa.

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan alkoi 24. helmikuuta 2022.

Lue myös:

    Uusimmat