Meikkivoide pintakuivalle sekaiholle

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia kertoo muun muassa, mikä meikkivoide sopii pintakuivalle sekaiholle ja kuinka harvat kulmakarvat meikataan.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle

Rasvaisuus kuriin

Minulla on hiukan keskivertoa tummempi, rasvoittuva iho sekä vihertävänruskeat silmät. Käytän, puuteria, aurinkopuuteria ja poskipunaa. Mitä sävyjä suosittelet minulle näistä meikeistä? Entä miten saisin ihoni rasvaisuutta kuriin?

Meikkitaiteilijan vastaus:

Kokeile Nivean Young -sarjan Be Beautiful! Tinted Moisturiser sävyttävää päivävoidetta. Se sopii kaiken ikäisille, vaikka onkin nuorille suunnatussa linjassa. Tuote pitää ihon mattapintaisena ja tasoittaa ihon väriä. Iho ei näytä liian meikatulta. Puuteroi iho kevyesti Ideal Finish -kivipuuterilla. Poskipunaksi suosittelen sinulle Stay Real Blush 02 Shades of Pink sävyä. Väri on luonnollinen ja sopii siksi kevyeen meikkaustyyliisi. Active Purifying Mask naamoi poistaa iholta tehokkaasti ylimääräisen rasvan ja hillitsee kiiltoa. Voit käyttää naamiota ihollesi 1-2 kertaa viikossa.

Kulmakarvojen värjääminen

Kysyisin apua kulmien laittamiseen. Olen luonnostani vaalea, hiuksissani on kyllä ruskeaakin värjättynä, mutta pääasiassa hiukseni ovat vaaleat. Kannattaako minun värjätä vaaleat kulmani kestovärillä vai käyttää jotain meikkikynää? Mikä olisi sopiva esim. Nivean tuotteista?

Meikkitaiteilijan vastaus:

Hei! Koska olet vaalea, suosittelen sinulle vaaleanruskeaa, luonnollista luomiväriä kulmiesi laittamiseen. Hanki viisto kulmakarvasivellin ja hennon sävyinen luomiväri ja opettele meikkaamaan kulmakarvasi kevyesti. Uskon tämän olevan parempi vaihtoehto kuin kestovärjäys, joka saattaa olla sinulle liian voimakas väriltään.

Pintakuivan sekaihon meikkivoide

Ihoni on todella kuiva, mutta myös tosi rasvainen joiltakin alueilta. Muutama tunti meikin levittämisen jälkeen aurinkopuuteri lähtee joistakin kohdista pois. Mikä olisi neuvosi tähän vaivaan? Tai minkälaista meikkivoidetta suosittelisit, joka olisi todella peittävä, mutta kuitenkin sopiva kuivalle ja rasvaiselle iholleni?

Meikkitaiteilijan vastaus:

Suosittelen sinua kokeilemaan Teint Delight -geelimeikkivoidetta. Tuote on todella kosteuttava ja se saa ihon tuntumaan ihanan raikkaalta. Se sopii kaikille ihotyypeille, mutta erinomaisesti juuri kuvailemallesi pintakuivalle sekaiholle. Puuteroi iho tämän jälkeen Ideal Finish -kivipuuterilla. Lisää aurinkopuuteria vasta kivipuuterin jälkeen, jos haluat sävyttää hipiääsi hieman tummemmaksi. Näin se pysyy iholla paremmin, eikä tee ihoa laikukkaaksi päivän mittaan.

Kulmakarvojen meikkaaminen

Miten saan itselleni kauniit kulmakarvat? Olen sairauteni takia menettänyt kulmakarvani melkein kokonaan. Haluaisin osata meikata itselleni kauniit kulmakarvat.

Meikkitaiteilijan vastaus:

Kulmakarvojen meikkaus on yllättävän haastavaa, mutta kun opettelet sen huolella, kasvosi saavat kauniit kehykset ja kulmat korostavat parhaita piirteitäsi.

Aloita kulmien meikkaus silmäkulman kohdalta. Piirrä kulmiin pieniä viivoja, ikään kuin piirtäisit omien karvojesi joukkoon lisää pieniä karvoja. Käytä hentoa kättä ja lisää väriä vasta tarvittaessa. Ajatus "vähemmän on parempi" toimii kulmien meikkauksessa erittäin hyvin.

Voit tummentaa sävyä halutessasi kun kulmien muoto on ensin huolellisesti piirretty. Etene aina kulman korkeimpaan kohtaan asti ja tee kulmakohdasta tummin. Piirrä kulmakarvan loppuosa kapeammaksi. Siipimäinen muoto on kaunis ja sopii hyvin monen muotoisille kasvoille.

Rasvaisen ihon hoitotuotteet

Hei! Olen 26-vuotias kahden lapsen äiti, enkä ole koskaan meikannut. Haluaisin tietää millaiset meikit ja ihonpuhdistustuotteet minulle sopisivat. Minulla on rasvainen iho ja herkästi nousee punaista näppylää iholle. Käytin joskus syväpuhdistavaa ihonpuhdistustuotetta, mutta se kuivatti ihoa liikaa. Olen myös vastikään hankkinut piilolinssit ja sen myötä innostus meikkaukseen nousi.

Meikkitaiteilijan vastaus:

Ihosi vaikuttaa hyvin herkältä, joten suosittelen sinulle Nivean Sensitive -tuotteita. Nourishing Day Care kosteusvoide ravitsee ja kosteuttaa ihoa. Gentle Cleansing Milk -puhdistusemulsio sopii puhdistustuotteeksi ihollesi aamuin illoin. Soothing Toner -kasvovesi rauhoittaa ja antaa iholle kosteutta ennen varsinaisen voiteen levittämistä iholle. Meikkivoiteeksi sinun kannattaa testata Stay Real Compact Powder -meikkipuuteria. Kätevässä tuotteessa on samassa sekä meikkivoide että puuteri. Meikkipuuteri on nopea ja helppokäyttöinen ja saat sillä ihostasi kauniin tasaisen ja sileän.

Meikkivoide punakoille kasvoille

Olen 45-vuotias ja tahtoisin meikkivoideneuvon. Tuntuu että mikään meikkivoide ei näytä hyvältä kasvoillani. Kasvot ovat aina punakat, eikä mikään meikki näytä kauniin ruskealta tai heleältä.

Meikkitaiteilijan vastaus:

Kokeile Nivean Extreme Resist -meikkivoidetta. Tämä pitkäkestoinen meikkivoide pysyy iholla erinomaisesti ja se peittää juuri sopivasti tasoittaen ihon sävyä luonnollisesti. Käytä puuteroidulle iholle myös Stay Real Terra Powder -aurinkopuuteria. Saat sillä ihollesi lisähehkua ja raikkautta.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle

Kuvat: Shutterstock, Futureimagebank

Lue myös:

    Uusimmat